(H)eerlijk eten tijdens Fair Trade Week

fairtradeDeze week, van zaterdag 26 oktober t/m zondag 3 november vindt de zevende editie van de Fairtrade Week plaats die georganiseerd wordt door stichting Max Havelaar. In 3000 supermarkten (o.a. Albert Heijn, PLUS, Lidl, Jumbo) en Wereldwinkels zijn Fairtrade producten in de aanbieding en er worden allerlei activiteiten georganiseerd in Nederland. Een mooie gelegenheid om eerlijke producten aan te schaffen en  (h)eerlijk eten klaar te maken. Sla je kookboeken open om uitgebreid te gaan koken met deze producten en geniet met volle teugen, want met het aanschaffen van deze producten draag je ook je steentje bij aan een duurzame en betere toekomst van boeren in ontwikkelingslanden. Als dat geen ‘feel good’ eten is? 

De Fairtrade Week wordt mede mogelijk gemaakt door: ICCO, Oxfam Novib, ASN Bank, Spotta en de Nationale Postcode Loterij. Stichting Max Havelaar is de organisator van de Fairtrade Week en eigenaar van het Fairtrade keurmerk in Nederland. Het Fairtrade keurmerk heeft een focus op boerencoöperaties in ontwikkelingslanden. Om armoede aan te pakken en boeren een eerlijke kans op ontwikkeling te geven, zijn er naast strenge sociale- en milieucriteria ook criteria opgenomen over de betaling aan boeren. Zo ontvangen zij minimaal een kostendekkende prijs en een premie. Via deze criteria kunnen zij samen werken aan een betere en duurzame toekomst. Het keurmerk is in Nederland te vinden op ruim 1.800 producten zoals koffie, thee, chocolade, ijs, bananen, bloemen en wijn die geleverd worden door meer dan 130 bedrijven.

Meer informatie over de Fair Trade week en alle activiteiten, kun je vinden en de Fair Trade agenda

 

 

 

Lees ook:Fairtrade Restaurant Week
Lees ook:Meer aandacht voor eerlijke producten in de supermarkt
Lees ook:Klanten worden gek in supermarkt (filmpje van bewakingscamera’s)
Lees ook:Binnenkort ook olijfolie van Max Havelaar
Lees ook:Zoekmachine voor Fair Trade-producten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>