Fairtrade Restaurant Week

Het evenement is nog niet zo groot als de ‘gewone’ Restaurantweek, maar verdient dat wel, de Fairtrade Restaurant Week! Van 25 tot en met 31 oktober staat lekker en verantwoord uit eten centraal. In ongeveer 150 restaurants verspreid over heel Nederland kan je genieten van gerechten die met Fairtrade-ingrediënten bereid zijn.

Fairtrade?   

Ja, Fairtrade betekent dat producten onder eerlijke voorwaarden zijn geproduceerd en verhandeld. Wanneer een product het keurmerk van Max Havelaar voor Fairtrade heeft weet je zeker dat de boeren een eerlijke prijs hebben ontvangen en kunnen investeren in een betere toekomst. En de restaurants maken gerechten met minimaal één Fairtrade ingrediënt, zodat jij eerlijk en heerlijk eet.

Het Fairtrade Menu
Elk van de deelnemende restaurants serveert tijdens de Fairtrade Restaurant Week een speciaal Fairtrade menu. Daarin is minimaal 1 ingrediënt verwerkt dat het keurmerk draagt, maar liever natuurlijk meer. Denk aan ingrediënten zoals rijst, ananas, banaan, avocado, chocolade, honing of olijfolie. Een overzicht van alle restaurants vind je op de website van Fairtrade Restaurantweek.

25 – 31 oktober 2010 – Fairtrade Restaurant Week – landelijk

Lees ook:Vegetarische restaurantweek
Lees ook:(H)eerlijk eten tijdens Fair Trade Week
Lees ook:Culinaire agenda: Veggie Fair 5 & 6 oktober
Lees ook:Klanten worden gek in supermarkt (filmpje van bewakingscamera’s)
Lees ook:Herinnering uit eten voor 25 euro

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>