Een Michelinster voor de kers op de appelmoes?

Iedereen heeft er wel eens gegeten en kent de appelmoes met de kers van de restaurants van Van der Valk. Hoewel hele volksstammen er hun feesten en partijen vieren is het eten meestal niet echt iets bijzonders.

Maar nu bouwt de keten met de vogel (een toekan toch?) op het dak aan zijn imago en dat gaat zo goed dat ook  werelds meest geliefde en gevreesde inspecteurs van autobandenfabrikant en sterrenuitdeler Michelin op bezoek zouden zijn gekomen.

Want naar eigen zeggen van het grote familiebedrijf zijn de inspecteurs echt langsgeweest om te proeven wat de keuken voortbrengt. Het volkse imago staat wellicht een ster in de weg, maar er zou heus op hoog niveau gekookt worden in enkele keukens van de keten. Met name de keukens in Heerlen, die door de inspecteurs is bezocht, en in Voorschoten zouden zich makkelijk met een ster moeten kunnen sieren, aldus een woordvoerder van het bedrijf op Misset Horeca.

—-

Lees ook:Bibs 2015 zijn bekend
Lees ook:TV-serie Het Schnitzelparadijs
Lees ook:Gerrit van der Valk overleden
Lees ook:Nederlandse Michelinsterren bekend!
Lees ook:Michelin 2009: vierde ster voor Jonnie Boer

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Een Michelinster voor de kers op de appelmoes?

  1. GoodFoodFox

    Tja, een Toekan met een ster. Ik kan me er weinig bij voorstellen – maar ik ben dan ook niet in Voorschoten of Heerlen geweest. Eerlijk gezegd, ik ben al 25 jaar niet bij Van der Valk geweest. Ik heb dus geen recht van spreken. Anderzijds, waar vind je nog appelmoes met een kers. Ambachtelijke appelmoes, met een ambachtelijk geplukte biologische kers, misschien is het wel de culinaire herontdekking van dit decennium. Pak je toch maar even mee dan…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>