Nederlandse Michelinsterren bekend!

Er is de afgelopen weken druk gespeculeerd over de Michelinsterren in Nederland. Zouden we een derde drie-Michelinsterren restaurant erbij krijgen? En wie maakt hierop dan kans? Behoudt iedereen zijn sterren en welke restaurants maken kans op een eerste ster? Is het feit dat de uitreiking plaatsvindt in Maastricht een indicatie dat wellicht Beluga kans maakt op de derde ster? Of is het feit dat Michelin na zes jaar besluit weer eens een persoonlijke bekendmaking te geven achtergrond voor de bekendmaking van een derde ster? Niemand weet het, alleen Michelin zelf.

Het moment is nu daar.  In Maastricht zijn chefkoks en culinaire pers bij elkaar gekomen. De Michelingids 2013 betoont eer aan een nieuwe generatie chefs’, aldus  Charles van de Perre die de bibs en sterren toelicht. Er zijn vier nieuwe restaurants met een ster: Bloks in Amersfoort, Bord’eau in Amsterdam, Kaagjesland in Reeuwijk & Han Ting in Den Haag. Het restaurant Han Ting is afgelopen weken door Koken.blog.nl besproken in de serie ‘Medi-food’.

Drie nieuwe 2sterrenzaken zijn er bekend gemaakt, waaronder restaurant Aan de Poel in Amstelveen, restaurant Treeswijkhoeve in Waalre en &Samhoud places in Amsterdam. Het was nog spannend of het nieuwe restaurant & Samhoud places waar tweesterrenchef Moshik Roth van restaurant Brouwerskolkje toetrad,  zijn sterren kon behouden in het nieuwe restaurant. Dat is dus gelukt! Het is ook een eer voor hoofdstad Amsterdam er naast de tweesterrenrestaurants Ciel Bleu en restaurant Ron Blaauw nog twee nieuwe tweesterrenrestaurants bij te hebben. Daarmee komt het totaal aan tweesterrenzaken in Amsterdam dus welgeteld op vier.

Teleurstelling is er ook in de zaal, want er worden geen nieuwe driesterrenrestaurants bekendgemaakt. Wel behouden restaurant De Librije van Jonnie Boer en restaurant Oud Sluis van Sergio Herman hun driesterren.

Er zijn ook nog een aantal restaurants die een ster kwijt raken. Te weten: restaurant Solo uit Gorinchem, restaurant Muller uit Groningen, restaurant Paul van Waarden uit Rijswijk, restaurant Schathoes uit Leens & restaurant Au Coin des Bons Enfants uit Maastricht.

De volledige lijst staat hier.

 

 

Lees ook:Michelin 2010: geen nieuwe derde ster
Lees ook:Geen derde restaurant met drie sterren
Lees ook:Geen derde restaurant met drie Michelinsterren voor Nederland
Lees ook:De sterren volgens Michelin 2014
Lees ook:Bibs 2015 zijn bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>