Jort Kelder maakt bezwaar tegen 80.000 rookworsten voor Elfstedentocht

De vraag wordt steeds luider: zal er dit jaar een Elfstedentocht kunnen worden gereden of niet? Het ijs in Friesland is nog lang niet zover, maar de rookworstenfabriek van Unox (nota bene in Oss) is op alles voorbereid. Maar liefst 80.000 rookworsten en 25.000 liter erwtensoep staan al klaar voor de grote dag. Ook is al besloten dat op de dag dat de Elfstedentocht geschaatst zal worden, de fabrieken van Unox gesloten worden, zodat al het personeel (vrijwillig) ingezet kan worden om langs de route van de 200 kilometer lange tocht worst en soep kunnen uitdelen. Jort Kelder heeft het echter niet op deze actie begrepen.

Varken maakt nieuwjaarsduik
Op zijn blog beschrijft de vegetarier Jort Kelder hoe hij tijdens de nieuwjaarsduik, die door Unox ‘gekaapt’ is, met een varken het strand op ging. Hij twijfelt of de huidige ‘eerlijk is heerlijk’-campagne van het rookworstenbedrijf wel zo prettig is voor de varkens die voor de rookworsten gebruikt worden. Deze zullen waarschijnlijk uit de niet zo diervriendelijke bio-industrie komen. Het varken kwam van het Beloofde Varkensland van Dafne Westerhof en met dit varken aan zijn zijde deelde Jort Kelder vegetarische snert uit. Om zijn statement te onderstrepen dat varkens recht hebben op een waardiger leven. Het meest bezopene is nog dat Unox die dag het strand geclaimd had en dat hij toestemming nodig had om met het varken op het strand te lopen. Bij Foodlog las ik dat Jort Kelder nu ook een artikel in de NRC Handelsblad had geschreven over dat hij hoopt dat Unox niet ook dit nationale evenement, de Elfstedentocht, op dezelfde wijze overneemt.

Lees ook:Digitaal varken, echt varkensvlees
Lees ook:Alleen de knor wordt niet gebruikt – Yvonne Kroonenberg
Lees ook:Soep bij de nieuwjaarduik
Lees ook:Spareribs met cola van de barbecue
Lees ook:1 op 10 biggetjes sterft vroegtijdig in bio-industrie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>