Pringles zijn geen chips maar koekjes

pringlesHeb je zin in Pringles, zoek dan in het vervolg dit 'zoutje' in het schap met de koekjes. Want dat zijn Pringles in feite. Aldus de Hoge Raad in Engeland. 
En de aanleiding voor deze rechtzaak was, hoe kan het ook anders, geld! 

De Engelse belastingdienst wilde van de makers van Pringles, de organisatie Procter & Gamble, een flink bedrag aan BTW vorderen. Maar daar had P&G niet zo'n zin in en vocht deze claim aan bij de rechter. Naar eigen zeggen zijn Pringles geen chips, maar een koekje. Het bevat slechts 42% aardappelzetmeel en daarnaast ook maïs- en rijstmeel. Een tweede argument uit de koker van P&G was dat de gelijkmatige vorm en textuur van Pringles zo sterk afwijkt van chips dat het gewoon geen chips kunnen zijn.
De rechters waren het met P&G eens en legden vast dat Pringles inderdaad geen chips zijn. En dus hoeft P&G geen 17,5% BTW te heffen over dit product, zoals dat wel zou moeten als het chips zouden zijn.

bron: EVMI

Lees ook:Boerenkool: geen stamppot maar chips
Lees ook:Actie: ruil je ‘gewone’ chips in voor Lays
Lees ook:Koekjesbakker Holtkamp verklapt zijn toprecepten
Lees ook:Niks zo Hollands als cookie
Lees ook:Verzin een nieuwe smaak voor chips van Lays

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>