Koekjesbakker Holtkamp verklapt zijn toprecepten

Banketbakker Cees Holtkamp geeft de komende weken zijn beste koekjesrecepten prijs in de Volkskrant. Thuisbakkers konden dit weekend beginnen met het oer-Hollandse bokkenpootje. Het succes van een geslaagd koekje? “Wegen. Bij banketbakkersrecepten komt alles heel precies.”

Koekjes

Cees Holtkamp ziet zichzelf niet als banketbakker in ruste, want hij doet nog van alles. Zijn filmpjes op Foodtube, waarin hij met zijn kleindochter Stella aan het bakken is, zijn de populairste op het videokanaal. En wat bakt de banketbakker het liefste? Koekjes. “Koekenbakker? Ik zie het als een geuzennaam. […] Koekjes kunnen zo lekker zijn.”

Typisch Nederlands

In 2011 verscheen het boek ‘Koekje’, waarin, Cees Holtkamp en Kees Raat hun koekjesrecepten geven. Typisch Nederlands, schrijft Jonah Freud, eigenares van de Kookboekhandel in het voorwoord. “Een koekje is zo gewoon, dat slechts weinigen zich realiseren dat koekjes een belangrijk deel uitmaken van de Nederlandse cultuur.”

In de krant

In het artikel vertelt meneer Holtkamp verder dat hij de koekjes uit de supermarkt best prima vindt, dat hij een voorkeur heeft voor ouderwetse koekjes en dat Zeeuwse bloem het allerbeste is om koekjes mee te bakken. Het volledige artikel ‘Banketbakken is sexy geworden‘ en het recept voor bokkenpootjes staan op de Volkskrant-site en in de krant van zaterdag 17 januari. De volgende negen recepten verschijnen de komende weken in de krant.

Lees ook:Niks zo Hollands als cookie
Lees ook:Recept koekjes bakken met kinderen
Lees ook:Honey jumble cookies
Lees ook:Koekjesdag
Lees ook:Bakken met Karin

1 Reacties // Reageer

One thought on “Koekjesbakker Holtkamp verklapt zijn toprecepten

  1. Maarten de Jong

    Zien er heerlijk, ik wil wel een paar recepten proberen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>