Denken aan eten helpt werknemer de dag door

Gemiddeld denken vrouwen 44 minuten per dag aan eten en mannen 39 minuten. Dat blijkt uit een groot onderzoek onder 4000 werknemers in Engeland.

Eén op de drie ondervraagden laat zelfs weten dat denken aan eten hem of haar door de dag heen helpt. Denken aan de volgende maaltijd helpt om de dag door te komen. Rond 11 uur ‘s ochtends begint men te denken over de lunch, en zo rond kwart voor 3 ‘s middags dwalen de gedachten geregeld af naar het avondeten.

 

Verschillen tussen mannen en vrouwen
Gemiddeld gaan 44 minuten per dag ‘op’ aan het denken aan de volgende maaltijd of tussendoortjes. Wekelijks is dat zo’n 5 uur en 9 minuten, bijna een dag per maand of een jaar en 11 maanden over een gemiddeld volwassen leven. Bijna twee jaar dus!
Mannen daarentegen denken veel minder vaak aan eten. Gemiddeld denken mannen ‘maar’ 39 minuten per dag. En daarmee komen ze op jaarbasis uit op 10 dagen per jaar.

Het onderzoek
Deze gegevens las ik in de Telegraaf, waarin een onderzoek beschreven wordt dat in de The Daily Mail gepubliceerd werd. Voor het onderzoek zijn 4000 werknemers ondervraagd. Uit het onderzoek bleek ook dat 1 op de 10 Britten midden in de nacht wakker wordt en dan aan eten denken. Zo’n 15% droomt ook over eten. En 1 op 5 Britten durft toe te geven dat hij of zij geobserdeerd is door eten.

Die 44 minuten per dag, die haal ik met gemak. En jij?

———————————————————————————————————

Lees ook:Vrouwen kunnen geen weerstand bieden tegen voedsel
Lees ook:Roddelen met rooibos op het werk
Lees ook:Groenten eten maakt rijk
Lees ook:De culinaire kroket rukt op
Lees ook:Herman den Blijker helpt weer

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Denken aan eten helpt werknemer de dag door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>