Amerikanen houden echt van fastfood

mcdonalds logoSoms lees je nieuws waarvan je al lang wist dat het zo was, maar waarvan je toch kunt schrikken. Zoals dit bericht. Hierin staat dat Amerikanen van fastfood houden. Dat wisten we! Maar dat het zo erg zou zijn, daarvan schrok ik toch wel even.

In de VS is een rapport verschenen waarin de nieuwste cijfers over de liefde van Amerikanen voor fastfood staan beschreven. In dit rapport, 'Fast food nation 2008: a consumer perspective on the fast food industry' staat dat maar liefst 20% van de Amerikanen (tussen 16 en 65 jaar) om de dag fastfood eten! En dat de helft van de Amerikaanse bevolking eens per week een keten als McDonald's of vergelijkbaar bezoekt. Jaarlijks geeft de gemiddelde Amerikaan 500 dollar uit aan fastfood.

De grootgebruikers zijn jonge mannen die zeggen weinig tijd te hebben en gesteld zijn op gemak. Het meest populair is McDonald's met een marktaandeel van 57 procent. Tweede is Subway met 37 procent, gevolgd door Burger King, Taco Bell, Wendy's en Kentucky Fried Chicken.

bron: evmi

Lees ook:Verwenburgers bij de Mac
Lees ook:McDonald’s het klokje rond open
Lees ook:Nu ook een canon voor fastfood
Lees ook:Beste chef ter wereld kan hamburger McDonalds niet verbeteren
Lees ook:SPLASH! 6 april @Conservatorium Hotel

1 Reacties // Reageer

One thought on “Amerikanen houden echt van fastfood

  1. peter

    Vandaar dat zoveel Amerikanen veel te vet zijn. Ze zijn verslaafd, dom ( waarom eet je anders fastfood ?) en veel te dik. En willen steeds meer. Het kapitalisme werkt goed daar.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>