Rubriek: Lijstjes en wedstrijden

Ook de culinaire wereld is zeer competatief ingesteld. Hier vind je het overzicht van de laatste uitslagen van allerhande wedstrijden.

Scharrelen bij McDonald’s

McDonald's kondigde het eerder al aan: we gaan over op scharreleieren. En om deze toezegging kregen ze afgelopen week een Good Egg Award van dierenwelzijnorganisatie Compassion In Word Farming (CIWF). Het is dus niet zo dat nu al verantwoorde eitjes gebruikt worden door de fastfoodketen.

Lees verder...

Stem op de Eurokok!

Soms komt op de Wereld draait door een filmpje voorbij van de Noord-Hollandse Eurokok Martin Bleuten. En dan kom ik eerlijk gezegd niet meer bij van het lachen. Ik vind het dan ook geheel terecht dat deze kok een plekje in de finale TV-moment van het jaar heeft verdiend. Daarmee zijn hij en programmamaker Erik Dijkstra de

Lees verder...

De lekkerste oliebol van Nederland

Ook dit jaar onderwierp het AD de oliebollen van Nederland weer aan haar jaarlijkse AD Nationale Oliebollentest. Van de 1789 geteste oliebollen uit 85 bakkerijen of oliebollenkramen verdiende alleen meesterbakker Van Maanen een 10 met zijn oliebollen.

Lees verder...

Stemmen op koken.blog.nl

Sinds afgelopen vrijdag is koken.blog ook aangemeld bij Foodrank. Foodrank is prachtige portal voor culinair weblogland. Alle rss-feeds van de interessantste en leukste foodblogs worden hier gepresenteerd en net als bij msn-reporter of nu.jij kan je ook op Foodrank eigen culinair nieuws plaatsen. En je kunt stemmen! Nu staat koken.blog.nl nog op de voorlaatste plaats bij het

Lees verder...

het beste ijs komt uit Nederland

Dacht je altijd dat je het lekkerste ijs in Italië, de bakermat van het ijs, kon vinden, dan heb je het mis. De beste ijsmaker van de wereld komt gewoon uit Nederland. Ermanno Mazzoli, die de eigenaar is van de Amersfoortse gelateria Mazzoli, won de Coppa d'oro, de wereldbeker voor ambachtelijke ijsmakers.

Lees verder...

een kijkje in de keuken van Michelin

De afgelopen maand ben je overspoeld met allerlei ranglijsten waarin restaurants langs verschillende meetlatten werden gelegd. Maar hoe doen die mannen en vrouwen nu hun werk en wat moet je eigenlijk kunnen om als inspecteur aan de slag te kunnen? Het persbericht bij de jongste Michelin-gids gaf een kijkje in de keuken.

Lees verder...

sterren michelin 2008 uitgereikt

Zojuist zijn de Nederlandse Michelinsterren weer uitgereikt. De nieuwtjes uit de gids druppelen langzaam binnen, maar de eerste conclusie is dat er geen heftige verschuivingen zijn. Dat betekent ook dat Beluga in Maastricht, tegen de verwachtingen van velen in, geen derde ster heeft gekregen. De bron noemt de tweede ster voor Ciel Bleu in het

Lees verder...

vader en zoon hebben beste café van Nederland

Je kunt het je afvragen. Als we allerlei lijstjes aanleggen van wie de beste kok en het beste restaurant is, waarom dan niet van de beste cafés? Wees gerust, die lijst is er ook! En dit jaar is Café De Wolthoorn uit Groningen, dat door de broers Arnold en Jeroen Ensing bestiert wordt, de winnaar. En het

Lees verder...

stem op de lekkerste vegetariërs

Ook dit jaar roept Stichting Wakker Dier weer de verkiezing van de meest sexy vegetariër van Nederland uit. Vorig jaar gingen Antonie Kamerling en Marly van de Velden er met deze titel vandoor. Dit jaar kan je nog stemmen op onder andere Dolf Jansen, Wouter Bos, Kasper van Kooten en Froukje Jansen, Susan Smit en

Lees verder...

meeste goede restaurants in Tokio

Wat een binnenkomer. Laat je voor het eerst de culinaire fijnproevers van Michelin toe binnen je stadsgrenzen, krijg je gelijk meer sterren toebedeeld dan de (voormalige) culinaire hoofdstad van de wereld Parijs. Dat overkwam Tokio, de hoofdstad van Japan. In totaal hebben de 3 Franse en 2 Japanse gastronomen maar liefst 150 restaurants in deze Japanse

Lees verder...

16-jarige maakt beste rookworst

Na de verkiezing van de lekkerste gehaktbal van Nederland is nu ook bekend geworden waar je de lekkerste rookworst kunt kopen. De beste rookworst wordt gemaakt in Culemborg en wel door een 16-jarige. Deze Nathan Burggraaf heeft worst en het slagerijwezen met de paplepel ingekregen, hij komt uit een slagersdynastie die al meer dan 100

Lees verder...

de beste wijnbeleving bij De Lindehof

In deze tijd van culinaire gidsen met ranglijsten van beste restaurants, chefs en alle aanverwante zaken en personen in een restaurant is er vandaag weer een nieuwe gids verschijnen. Deze heeft echter een andere insteek dan de Gault-Millau, Lekker en de volgende week uitkomende Michelingids. In Grootspraak staat namelijk alleen de wijnbeleving centraal. En wijnbeleving,

Lees verder...

Michelin is de beste gids

November is traditiegetrouw de maand voor alle gidsen en tijdschriften om hun nieuwste lijstje met beste restaurants bekend te maken. De Gault-Millau, Elsevier en Lekker hebben we inmiddels al gehad. Maar het meest wordt toch uitgekeken naar de bekendste gids, die van Michelin. Deze gids is nu ook door de restaurateurs als beste gids bestempeld,

Lees verder...

Beluga Lekkerste restaurant

Beluga is door culinair tijdschrift Lekker uitgekozen tot het beste restaurant van Nederland. Moest het Maastrichtse restaurant vorig jaar nog Oud Sluis van Sergio Herman voor laten gaan, dit jaar mag het met de eretitel pronken. Vorige week werd Hans van Wolde al tot Chef van het Jaar benoemd door Gault-Millau, nu heeft hij dus het

Lees verder...

de beste bal gehakt van Nederland

De beste bal gehakt koop je bij keurslager Jan Karel van Hoof in Udenhout. Dat is bekend gemaakt tijdens de Nationale Slagersvakbeurs. Uit 10 finalisten is Van Hoof tot de beste genoemd. De prijs kreeg hij uit handen van Johannes van Dam. De bal gehakt zou een uitmuntende geur, kleur èn smaak hebben, aldus het

Lees verder...