Eén van de heetste pepers ter wereld is de Nagapeper. De Scovilleschaal is een schaal waarop aangegeven hoe heet de peper is. Een normaal pittig gerecht scoort hierop 500 tot 1000 punten. De Nagapeper scoort hierop 885.000 punten. Extreem!
En nu is er Engelse kok die in het Guinness Book of World Records wil komen met het heetste gerecht ter wereld.
De chefkok Vivek Singh bedacht hiervoor een gerecht waarin hij deze peper verwerkte. En het gerecht gaf hij de naam Bollywood Burner mee. Een 19-jarige student die het gerecht mocht proeven werd na een tijdje licht in zijn hoofd. Dus het gerecht zal altijd met een waarschuwing geserveerd worden.
Ik denk dat ik het niet zal gaan bestellen. Durf jij het wel aan?
bron: misset horeca
Lees ook:Samen een vorkje prikken met celstraf beloond
Lees ook:Janneke Vreugdenhil: I love Groente
Lees ook:Home of the Whopper is niet meer, of toch wel?
Lees ook:Gault Millau: Sergio Herman bereikt perfectie
Lees ook:Eerste vaatje Hollandse Nieuwe levert 66 duizend euro op