Eerste vaatje Hollandse Nieuwe levert 66 duizend euro op

Je zou het er maar voor over hebben: 1650 euro per vis betalen, terwijl de rest van Nederland er maar een paar euro voor betaalt. Maar voor dit bedrag krijg je dan wel een paar unieke visjes: het eerste vaatje Hollandse Nieuwe dat in 2009 aan land wordt gebracht!

 

Eerste vaatje Hollandse Nieuwe
Nadat het vaatje aan land werd gebracht, werd een veiling op de Scheveningse visafslag gehouden. Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe haring leverde maar liefst 66 duizend euro op. En dit geld gaat naar de Stichting Kinderpostzegels, met dank aan een aantal jonge ondernemers uit Harderwijk die het vaatje haringen kocht.

Goede vette haring
En die ondernemers hebben geluk, dit jaar zou de haring mooi vet en redelijk groot zijn, aldus het proefpanel dat een paar van de haringen voor de veiling al mocht proeven.

Geen record
66 Duizend euro is trouwens niet het hoogste bedrag dat ooit voor een vaatje Hollandse Nieuwe is betaald. Dat gebeurde twee jaar geleden, toen 75.000 euro werd neergelegd, aldus Misset Horeca.

——————————————————————————————————–

Lees ook:Boete voor te vroege Hollandse Nieuwe
Lees ook:Eerste vaatje haring levert 55.000 euro op
Lees ook:Duurzame Hollandse Nieuwe
Lees ook:(Geen) Vlaggetjesdag
Lees ook:5 Mythes over haring

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>