Herinner je het ‘kookboek’ Uitgekookt! nog? Een paar maanden geleden hebben we aandacht besteed aan dit leuke boek van Annemieke Smit, die op een wel hele originele manier de wetenschap achter keukenmisbaksel uitlegt. Deze week werd zij met het boek winnaar van de Persprijs 2014 die het Wageningen Universiteits Fonds vierjaarlijks uitlooft.
Volgens de jury verdient Annemieke Smit deze prijs voor haar buitengewone journalistieke werk. Zij heeft het vermogen om complexe kennis uit de voedingswetenschappen om te zetten in makkelijk verteerbare en onderhoudende teksten voor een breed publiek. Het boek Uitgekookt! is innovatief opgezet, gemakkelijk te raadplegen en maakt wetenschappelijke inzichten toegankelijk zonder technische termen of formules.
We hopen natuurlijk dat deze prijs Annemieke aanmoedigt om nog meer van dit soort leuke boeken te schrijven.
Uitgekookt! is een uitgave van Scriptum en is verkrijgbaar voor €19,95.
Lees ook:WINACTIE: Uitgekookt! Vertel over jouw mislukkingen en win een kookboek
Lees ook:Uitgekookt! van Annemieke Smit
Lees ook:Winnaars kookboek Uitgekookt!
Lees ook:Het Diner genomineerd voor NS-publieksprijs
Lees ook:Utrecht is uitgekookt!