Recept: Regenboogtaart

foto 3Gisteren kon je alles lezen over het nieuwe bakboek Baked Louie’s. Vandaag  het recept voor Louie’s regenboogtaart die zoon uitkoos om te testbakken. Met deze kleurrijke taart scoor je ongetwijfeld punten op een kinderfeestje, communie of zelfs een movienight met vrienden.

Louie: ‘Voor een verjaardag had ik de opdracht gekregen om eender welke taart te bakken, als ze maar lekker was. In mijn achterhoofd had ik nog steeds het idee van een met M&M’s (of smarties) bedekte taart, dus wou ik dit meteen uitproberen. Ik ging op zoek naar een basisrecept van een luchtige chocoladecake, dook de keuken in en had voor de decoratie mijn rechterhand Laur erbij geroepen. Et voila, hier is het resultaat!’

 

Benodigdheden:

Voor de chocoladecake

  • 175g zelfrijzende bloem
  • 15g ongezoet cacaopoeder
  • 6g natriumbicarbonaat (zuiveringszout)
  • 150g kristalsuiker
  • 2 eieren, licht los geklopt
  • 150ml zonnebloemolie
  • 150ml melk
  • 2 eetlepels gele siroop (of honing)
 
Voor de ganache
  • 200g room
  • 200g pure chocolade
 
Voor de slagroomvulling
  • 90ml room
  • suiker (of zoetstof) naar smaak
 
Voor de regenboog
  • +/- 500g smarties of m&m’s (3 zakjes)
 
Werkwijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee bakvormen van 18cm diameter in met boter of olie en bestuif met wat bloem. Zet opzij.
  2. Zeef de bloem, het cacaopoeder, het zuiveringszout en de suiker in een grote kom. Meng dit droog onder elkaar.
  3. Voeg de eieren, de zonnebloemolie, de melk en de siroop toe. Meng tot een homogeen beslag.
  4. Verdeel het beslag gelijk over de twee bakvormen en bak de cakes 25 à 30 minuten in de oven.
  5. Laat de cakes in de bakvorm afkoelen op een rooster. Maak ondertussen de ganache.
  6. Breng de room op een zacht vuurtje aan de kook. Hak de chocolade in fijne stukjes en voeg dit toe aan de room. Meng tot een gladde saus en laat tot op kamertemperatuur afkoelen.
  7. Haal de cakes uit hun bakvorm. Om alles mooi egaal te maken, kan je de ‘hoedjes’ met een groot mes eraf snijden.
  8. Klop de room met de suiker mooi luchtig. Verdeel de slagroom gelijk over één cake en zet de andere cake erop. Druk overal goed aan en zorg ervoor dat de slagroom tot de buitenkant zichtbaar is, anders krijg je straks gaten als je de ganache aanbrengt.
  9. Zet de cake op een rooster en spatel de inmiddels afgekoelde ganache gelijkmatig over de cake. Laat de cake gedurende een halfuurtje opstijven in de koelkast.
  10. Sorteer de m&m’s of smarties per kleur en kleef ze zorgvuldig op een rijtje naast elkaar. Je kan ze ook in spiraalvorm of willekeurig kleven. Doe je ding!
  11. Zet de regenboogtaart nog een twintigtal minuten in de koelkast om de snoepjes helemaal vast te laten kleven.
  12.  
     
    Tips & tricks:
    • Om het jezelf gemakkelijk te maken, koop je best geen m&m’s met pinda’s. Ze hebben een onregelmatige vorm en zoals je op de foto kan zien, kan dit soms voor moeilijkheden zorgen.
    • Aangezien ik maar één bakvorm van 18cm heb, heb ik eerst alle droge ingrediënten afgewogen en dit in twee aparte kommen gedaan. De natte ingrediënten heb ik dan  door twee gedeeld en zo elke cake apart gebakken.
    • Wil je het m&m’s-gehalte wat opdrijven? Voeg dan wat m&m’s toe aan de slagroom of het beslag, succes gegarandeerd!









Lees ook:Recept Hartig-zoete cake met feta en abrikozen
Lees ook:Recept Clafoutis van rood fruit
Lees ook:Recept Chocoladecake met in desertwijn gepocheerde perziken en pruimen
Lees ook:Recept Zoete en hartige cake met chorizo en ananas
Lees ook:Recept Worteltaart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>