recept gepocheerde peren met steranijs en cashewnotenroom

gepocheerde peerBeloofd is beloofd! Gisteren heb ik een alkalisch recept toegezegd uit het kookboek Honestly Healhy van de dames Natasha Corrett en Vicki Edgson. Het recept ‘gepocheerde peren met steranijs en cashewnotenroom’ kreeg op een schaal van 1 t/m 3 voor het alkalische gehalte van het gerecht 2 hartjes en een veganistisch symbooltje.  Bovendien staat er apart een Eetweetje bij vermeld over de sterke antibacteriële en antivirale eigenschappen van de zaden van de steranijs. Een supergezond en smakelijk nagerechtje.  Hiermee geef je je lichaam dus echt een oppepper!

ingrediënten (voor 4 personen)
4 stevige rijpe peren, geschild, in vieren en klokhuis verwijderd
5 steranijs
30 gram agavesiroop
150 gram rauwe cashewnoten
1/2 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius/gasstand 3.

Leg de perenpartjes in een ovenvaste schaal waar ze in een enkele laag inpassen en schenk er zoveel water bij dat ze half onderstaan. Voeg de steranijs toe en besprenkel met 2 theelepels van de agavesiroop. Zet 25 minuten in de oven of tot ze gaar zijn.

Doe ondertussen de cashewnoten met het vanille-extract en 225 ml water in de blender en zet deze aan, tot je een glad en romig resultaat hebt. Schep in een kommetje.

Als de peren klaar zijn, schep je ze met de schuimspaan uit de ovenschaal en zet je ze weg. Schenk de helft van het kookvocht in een pan met 2 van de steranijzen en de rest van de agavesiroop en zet ongeveer 5 minuten op hoog vuur. Roer constant tot de vloeistof dik en stroperig wordt.

Dien de peren op met de siroop, cashewnotenroom en wat van het overgebleven kookvocht.

 

Lees ook:Recept voor Gebakken peren
Lees ook:Recept Clafoutis van rood fruit
Lees ook:Recept Zachte noten-chocoladecake
Lees ook:DIY Brownies
Lees ook:Recept Saffraanperencarpaccio met witte chocolademousse

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>