Recept Aubergine op de barbecue (maar grill mag ook!)

Oh jongens, wat een heerlijk weer is het vandaag. Is het nu dan echt eindelijk zomer? Hoe dan ook, hier gaan we van genieten en dat betekent in de keuken van koken.blog maar 1 ding: barbecue!
Naast al het vlees leggen we ook wat groenten op de grill. En de hoofdrol is deze week voor de aubergine. Want deze rondbuikige paarse vrucht lijkt wel speciaal uitgevonden om op de barbecue te worden gelegd.

Je snijdt hem in plakken van ca 1 a 1,5 centimeter en dan kan je er twee dingen mee doen.
1. Je marineert de plakken aubergine in een lekkere groene kruiden-marinade en grilt de groente dan. 
2. Je bestrijkt de plakken aubergine alleen in met wat olijfolie, grilt ze tot ze gaar zijn en dan leg je ze nog even in een marinade. De aubergine zuigt de marinade op en je serveert 'm dan als een lauwwarme salade.
Als je voor de eerste methode kiest, heb je meer dressing/marinade nodig dan bij de tweede methode omdat een rauwe aubergine meer 'dorst' heeft dan een gare.

Tips voor de marinade:
Een groene kruiden-marinade maak je met de volgende ingrediënten: olijfolie, snufje (vers gemalen zee)zout, uitgeknepen teen knoflook en groene kruiden zoals tijm en peterselie.
Houd je van een beetje pittige smaak voeg dan een half ansjovisje toe, die je eerst fijnhakt of -stampt in een vijzel.

Tips voor het grillen:
Leg de aubergine op een redelijk warme plek op je barbecue (maar grilpan of -plaat op het fornuis kan natuurlijk ook) en laat ze door en door gaar worden. Dan zijn ze het lekkerste!

Lees ook:Marineren van vlees helpt tegen kanker
Lees ook:Recept Salade van gegrilde courgette
Lees ook:Recept Groenten op de barbecue
Lees ook:Spareribs met cola van de barbecue
Lees ook:Recept Oosterse maaltijdsalade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>