Recept Japanse gebakken noedels met kip en knapperige groenten

“We womenspersons in Japan say: eat a fish every day and it will keep ugly man away”, een uitspraak die natuurlijk alleen gedaan kan worden door Ushi, het alter ego van de tv-persoonlijkheid van Wendy van Dijk. Hij staat in het Ushi says sushi-kookboek waarin Ushi laat hierin zien wat de lekkerste Japanse gerechten zijn. Nouja, dat doet een team rondom haar. Zij verfraait het boek met haar aanwezigheid en uitspraken als de bovenstaande.

Veel sushi-recepten, maar ook wat andere kleine hapjes, salades en hoofdgerechten. Tussendoor korte tekstjes over Japan en Japanse eetgewoonten, waarmee Ushi says sushi de lolligheid kan overstijgen.
Dit recept voor Gebakken noedels met kip en knapperige groenten laat zien waar de Japanse keuken voor staat: vers, snel en niet al te veel smaakmakers.
 
JAPANSE GEBAKKEN NOEDELS MET KIP EN KNAPPERIGE GROENTEN
Voor 4 personen

Ingrediënten:
* 250 gr noedels
* 3 el olie
* 300 gr kipfilet
* 6 el sojasaus
* 100 gr taugé
* 1 wortel
* 1 courgette
* 1 Chinese kool
* verse koriander

Bereidingswijze:
Breng een pan water aan de kook voor de noedels.
Schil de wortel en snijd deze en de courgette in kleine stukjes. Snijd de kipfilet in reepjes. Hak de korianderblaadjes fijn.
Verhit de helft van de olie in een wok en bak de kipfilet twee minuten. Voeg de helft van de sojasaus toe en blijf roer en bakken. Haal de kipfilet uit de wok en houd ze warm in aluminiumfolie.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de rest van de olie en roerbak de groenten tot ze zacht, maar nog wel knapperig zijn. Proeven dus!
Voeg de gare (en uitgelekte) noedels toe en bak mee. Breng op smaak met de sojasaus.
Verdeel het gerecht over vier schaaltjes, verdeel de kip erover en garneer met de koriander.


Dit recept komt uit het kookboek Ushi says sushi (uitgeverij
Carrera, isbn: 9789048809349).
Meer recepten vind je in de rubriek
Recepten of zoek op ingrediënt in het zoekvenstertje rechtsboven.
—-

Lees ook:Recept Geroerbakte kip en kousenband met noedels
Lees ook:Recept Koreaanse groentennoedelsalade met asperges en aubergine
Lees ook:Recept: Herfstsoepje van shiitake
Lees ook:Recept Pasta met courgette en verse kruiden
Lees ook:Recept Yakitori

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Recept Japanse gebakken noedels met kip en knapperige groenten

  1. Chris

    Ik vind er niet veel Japans aan… ja, de soyasaus, maar verder mis ik dan toch in zo’n recept een smaakmaker als miso. Daarvan zou ik bijvoorbeeld een lepel van door de kip heen roeren tijdens het bakken. en een beetje mirin door de noedels…

      /   Reply  / 
  2. Edith Dourleijn Auteur

    Leuk Chris, want alleen sojasaus leek mij ook wat saai. Ondanks mijn grote Japanse ingrediënten-inkoopactie heb ik me nog niet echt in de Japanse keuken verdiept. Dank voor je tips!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>