Recept Salade van warme geroosterde krieltjes

21 Maart en de lente is echt begonnen. Het wordt langzaamaan tijd om de knollen en wortels achter ons te laten en ons te gaan richten op lekkere frisse gerechten. Naast me ligt het kookboek Supersalades en de onder titel belooft ‘het hele jaar door’. Deze warme salade is een perfect gerecht om het begin van de lente te vieren en toch iets warms te eten.

Het leuke is dat je krieltjes (of kleine vastkokende aardappeltjes) in de oven roostert, dan een beetje platter prakt en dan de aardappels nog even in de oven laat staan. Het levert heerlijke aardappeltjes op.

SALADE VAN WARME GEROOSTERDE KRIELTJES
Voor 4 personen

Ingrediënten:
* 800 gr kleine vastkokende aardappels (ongeschild)
* 2 el olijfolie
* 1 tl zeezout
* 470 gr chorizo
* 100 gr rucola
* 100 gr halfzongedroogde tomaten
* stokbrood voor erbij
Voor de dressing:
* 3 el olijfolie
* 1 el grove mosterd
* 2 el sherryazijn of wittewijnazijn
* peper en zout

Bereidingwijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Boen de aardappels schoon en dep ze droog. Leg ze in een vuurvaste schaal of op de ovenplaat en rooster ze 20 minuten tot ze zacht beginnen te worden. Haal ze dan uit de oven en prak ze voorzichtig met vork of stamper tot de schil openbarst en de aardappels iets geplet zijn. Besprenkel er olijfolie over en strooi de zout erover. Schep door elkaar en rooster de aardappels nog 10 tot 15 minuten tot ze krokant en lichtbruin zijn.
Snijd de chorizo in plakjes van 1 cm dikte en bak ze zonder olie of boter in een koekenpan (evt in porties) tot ze bruin en iets krokant zijn.
Doe de rucola met de tomaatjes en de gebakken chorizo in een schaal.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Doe de aardappelen bij de rucola en schenk de dressing erover. Hussel luchtig door elkaar en dien warm of koud op.

Klik voor een suggestie voor een lekkere wijn erbij door naar dit bericht op wijn.blog.nl!

Uit het boek: Supersalades – Terra – isbn: 9789089893826
te koop in de koken.blog-shop

Meer recepten vind je in de rubriek Recepten of zoek op ingrediënt in het zoekvenster rechtsboven.

Lees ook:Recept geroosterde aardappeltjes met venkel en artisjokharten
Lees ook:Recept Warme geitenkaassalade met sinaasappel en hazelnoten
Lees ook:Salade met tuinbonen, munt en pecorino
Lees ook:Supersalades
Lees ook:Recept: Spaanse maaltijdsalade met chorizo

1 Reacties // Reageer

One thought on “Recept Salade van warme geroosterde krieltjes

  1. Mariella Beukers

    Daar zal ik eens een leuke wijn bij bedenken. Morgen op Wijn.blog.nl!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Wijn bij de salade | Wijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>