Recept Groene frittata

Ook vandaag gaan we even ‘gluren bij de buren’. En weer letterlijk, want ook nu gaan we de grens over. In Belgíë noemen ze hun broodtrommeltje ‘brooddoos’ en dat is ook de naam van een pakketje van drie boekjes over de lunch.

In Mijn brooddoos kan je letterlijk een kijkje nemen in de lunch van een ander. De rivierloods Bart heeft de stekkertjes van zijn laptop in zijn tweede brooddoos zitten, scholiere Evelien geniet van de restjes van de vorige avond en An bakt haar eigen brood, en eet dat het liefst met zelfgemaakte eiersalade dankzij de eigen kippen. En zelf maak ik vandaag een restjes pasta dat overbleef van mijn kookcursus gisteravond op. Hoe lunch jij het liefste?

Het onderstaande recept voor de Groene frittata vond ik in het tweede boekje uit De brooddoos. Dat staat vol met lekkere receptjes om die bruine boterham met kaas te vervangen. Volgens de ondertitel van het boekje, Meer dan kaas en salami, is deze ook bij de Vlamingen favoriet. En het leuke is, je kan er allerlei soorten groenten en restjes in verwerken, in zo’n frittata.

GROENE FRITTATA
Lekker voor bij de lunch, een picknick of op een buffet

Ingrediënten:
* 400 gr verschillende verse groene groenten – denk aan spinazie, courgette, groene asperges, erwten, etc)
* 2 el boter
* 2 sjalotjes
* half bosje peterselie
* 1 bosje basilicum
* 4 eieren
* peper en zout
* 50 gr geraspte kaas

Bereidingswijze:
Zorg dat de groenten allemaal gaar zijn. Spinazie en courgette bak je kort, erwtjes en groene asperges kook je kort. Maak grote stukken groente wat kleiner.
.Snipper de sjalotjes. Hak de peterselie en basilicum fijn.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwarm de boter in een koekenpan, die ook in de oven kan. Bak hierin de sjalotjes zachtjes aan.
Roer de eieren los in een kom en meng de groenten, kruiden, de helft van de kaas en peper en zout erdoor. Giet het eiermengsel in de koekenpan en laat het op zacht vuur stollen. Als de onderkant gaar is, strooi je de rest van de kaas bovenop en zet je de pan ongeveer 5 minuten in de oven. Of tot de bovenkant gestold is.
De frittata is koud (op kamertemperatuur) het lekkerst.

Lekker met een salade van rucola, spinazie, jonge kropsla en allerlei groene kruiden zoals dragon, munt en kervel.

Uit het boek: De Brooddoos Triologie - Minestrone
brooddoos

Meer recepten vind je in de rubriek Recepten of zoek op ingrediënt in het zoekvenster rechtsboven.

Lees ook:De brooddoos
Lees ook:Recept Frittata met doperwten en munt
Lees ook:Recept met het blad van radijs
Lees ook:Recept Warme geitenkaassalade met sinaasappel en hazelnoten
Lees ook:Recept Goudse kaas-mosterdsoep

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Groene frittata

  1. Pingback: De brooddoos | Koken

  2. Pingback: Recept ontbijtkoek | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>