Recept Stoofperen van Pascal Jalhay

pascaljalhayproeftHoe maak je nu van die gewone dagelijkse Hollandse kost gerechten die in een sterrenrestaurant niet zouden misstaan? In het boek Pascal Jalhay proeft leer je hoe. Chefkok Pascal Jalhay was ooit goed voor twee Michelinsterren, tot hij ervoor koos om zijn kinderen te zien opgroeien. Het koken is hij zeker niet verleerd en met dit boek stelde een prachtig en uniek kookboek samen.

De basis zijn gewone Hollandse ingredienten en recepten. En daarvan maakt hij dan bijzondere gerechten die je in een restaurant op topniveau zou kunnen krijgen. Met dit recept voor stoofperen als basis kan je met Pascal Jalhay proeft in de hand ook Dungesneden zouthoutperen met bonbons van serranoham en geitenkaas op tafel zetten.
Lees vanavond hier meer over dit unieke kookboek. 

STOOFPEREN
Voor 4 personen

Ingredienten:
* 1,5 liter witte wijn
* 1 kaneelstokje
* 1 vanillestokje
* 1/2 zoethoutstokje
* 2 lange pepers (tabia bun)
* 2 anijssterren
* 500 gr kristalsuiker
* 1 tl korianderkorrel
* 1 mespunt speculaaskruiden
* 8 stoofperen, Gieser Wildeman
* evt aardappelzetmeel

Bereidingswijze:
Doe alle ingredienten behalve de peren en het aardappelzetmeel in een pan en breng aan de kook. Laat met de deksel erop ca 15 minuten op laag vuur trekken tot de geuren vrij komen.
Schil intussen de peren en leg ze in de vloeistof. Breng de vloeistof weer tegen de kook aan en pocheer de peren hierin een uur of 2 tot de peren gaar zijn.
Laat de peren in de vloeistof afkoelen.
Zeef de saus en laat hem inkoken, of bind hem met het aardappelzetmeel (zie verpakking).

Uit: Pascal Jalhay – Pascal Jalhay proeft – Fontaine – isbn: 9789059563117

—-

Lees ook:Pascal Jalhay proeft
Lees ook:Chefsboeken
Lees ook:Recept voor Gebakken peren
Lees ook:recept gepocheerde peren met steranijs en cashewnotenroom
Lees ook:Genomineerden Kookboek van het jaar 2010

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Recept Stoofperen van Pascal Jalhay

  1. Pingback: Pascal Jalhay proeft | Koken

  2. Edith Dourleijn Auteur

    Ook zonder de zoethout worden dit heel erg lekkere stoofperen, ik heb het recept dit weekend nog uitgeprobeerd!

      /   Reply  / 
    1. Liedeke

      Hoe veel peren heb je gebruikt? Acht lijkt me wat weinig gezien de rest van de ingredienten :-) .

        /   Reply  / 
  3. Edith Dourleijn

    Nee hoor, Liedeke, met 8 peren ging het goed in dit recept! Succes ermee.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>