De afgelopen dagen vertelde ik je hier op koken.blog.nl over het doppen van tuinbonen en het al dan niet dubbeldoppen ervan. En zojuist vond ik een nieuw argument: dubbeldoppen is hopeloos ‘out’.
Tenminste, dat beweert Marjan Ippel, een heuse foodtrendwatcher. Op haar site, Talkin’ Food, houdt ze bij wat ‘it’ en wat ‘out’ is. Het plaatje hiernaast is een screenshot van de actuele stand van zaken.
Het dubbeldoppen van tuinbonen is hopeloos uit, dus bespaar je werk, en dop ze enkel. En ik kan Marjan Ippel alleen maar gelijk geven, enkelgedopt zijn tuinbonen gewoon lekkerder! En dat is helemaal volgens het recept voor deze Salade van tuinbonen en geitenkaas uit het boek Proef de Polder, waarover ik vanavond meer zal vertellen.
TUINBONENSALADE MET GEITENKAAS
Lekkere voorjaarssalade voor twee
Ingredienten:
* 750 gr verse tuinbonen in de peul
* halve rode paprika
* 6 zwarte olijven zonder pit
* 40 gr zachte geitenkaas
* 2 el olie
* drupje azijn
* mespunt suiker
* mespunt tijm
* peper en zout
Bereidingswijze:
Dop de tuinbonen, en kook de boontjes in weinig gezouten water in 5 a 10 minuten gaar.
Maak een dressing door de azijn, suiker, tijm, peper en zout te mengen en hier de olie al kloppend aan toe te voegen.
Maak de paprika schoon, en snijdt ‘ m repen. Snijdt de olijven in plakjes.
Laat de tuinbonen uitlekken en meng met de reepjes paprika, de plakjes olijven en de dressing.
Verdeel de salade over twee borden en verkruimel de zachte geitenkaas erover.
Lekker met geroosterd brood.
Uit: Proef de polder – Peterpaul Kloosterman & Anke Ligteringen – isbn: 9789081096836
Nog meer recepten met tuinbonen:
* tuinbonen met zalm
* salade van tuinbonen en geitenkaas (vegetarisch)
* Spaanse voorjaarsgroenten
* smeerseltje van tuinbonen (vegetarisch)
* risotto met tuinbonen en pancetta
* tuinbonen met eieren en croutons (vegetarisch)
* salade Nicoise
* pasta met tuinbonen en pecorino (vegetarisch)
—————————————————————————————————————
Lees ook:Recept Pasta met tuinbonen en pecorino (filmpje)
Lees ook:Recept tuinbonen met zalm
Lees ook:Recept Tuinbonenpuree
Lees ook:Salade met tuinbonen, munt en pecorino
Lees ook:Spaanse voorjaarsgroenten
Pingback: Proef de polder | Koken
Pingback: Recept tuinbonen met zalm | Koken
Pingback: Recept risotto met tuinbonen en pancetta | Koken
Pingback: Recept tuinbonen met eieren en croutons | Koken