Recept Geroosterde winterpeen

Wat een verschil met vorig jaar. Toen konden de boeren in januari hun wintserse groenten aan de straatstenen niet kwijt omdat iedereen vanwege het relatief warme weer zin had in salades. Met de kou en misschien een elfstedentocht in aantocht grijpt iedereen juist wel naar die typische winterse gerechten zoals zuurkool, boerenkool of andere stamppotten, of witlof en spruitjes. Nu een lekker recept om eens wat anders met winterpeen te doen, dan deze door de hutspot te stampen.

GEROOSTERDE WINTERPEEN

* 1 kg winterwortel
* 4 tenen knoflook
* olijfolie
* 2 el korianderzaadjes, 1 tl zwarte peperkorrels, zout

Schil de wortel en snijd deze in stukken.
Rooster de korianderzaadjes en peperkorrels in een droge koekenpan tot deze bijna de pan uit stuiteren.
Vijzel de zaden en pepers fijn.
Snijd de knoflook fijn en vijzel deze met het zout tot moes en meng met de zaden en pepers door de olijfolie.
Meng het mengsel met de wortels en zet ze onder een hete grill of boven in een hete oven (230 gr) tot de wortel gaar is. Na een minuut of 20 zijn ze wel gaar.

Lees ook:Recept uit Moro Londen: Soep van geroosterde pompoen met kaneel
Lees ook:Recept Taco’s met chorizo, lekker voor de herfst
Lees ook:Koolsalade met kip van de grill
Lees ook:Recept slapakketjes
Lees ook:Recept Winterse salade met biet, wortel en witlof

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>