Foodloggers in de ban van cranberries

Na het grote succes van het Foodlog Event in november heeft Arden het stokje overgenomen. Deze maand zullen Nederlandstalige foodbloggers gezamenlijk gaan bloggen over cranberries.

Veenbessen
Cranberries zijn lichtzure rode vruchtjes die in de Verenigde Staten en op Terschelling groeien. Het verhaal gaat dat in 1840 een Amerikaans schip schipbreuk leed voor de kust van Terschelling. De besjes spoelden aan op het eiland en zo komen de vruchten op dit waddeneiland terecht. De Nederlandse naam voor cranberries is grote veenbes.
Meer achtergrondinformatie over cranberries lees je hier op Food-Info van de Universiteit Wageningen.

Verkrijgbaarheid en gebruik
De bessen zijn vers verkrijgbaar van oktober tot en met januari (zelf plukken mag ook, lees hier meer), en het hele jaar door in gedroogde vorm of als sap. Met Kerst kom je cranberries vaak tegen als compote bij wild. Maar er zijn ook andere combinaties mogelijk, bijvoorbeeld met rode kool, met kip of varkensvlees.
Op Terschelling kan je ook tal van andere producten met cranberries krijgen, van thee tot geurkaarsen, kijk daarvoor maar op de website van de Cranberry Culture Skylge.

Ben je foodblogger, doe dan (ook) deze maand mee aan het Foodlog Event. Maak iets lekkers met cranberries, schrijf erover en laat dat weten aan Arden. Aan het einde van de maand december zal zij alle berichten verzamelen.

Plaatje: Uit de keuken van Arden

Lees ook:Foodlog-event november: pompoen
Lees ook:Foodbloggers maken reis naar het culinaire onbekende
Lees ook:Foodbloggers geven familierecepten prijs
Lees ook:Paddenstoelenweek
Lees ook:Recept Rode kool uit de oven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>