Foodbloggers geven familierecepten prijs

Het Foodlog-Event heeft deze eerste maand van 2009 als thema het lekkerste familierecept. Jan van Rongen, die onder zijn pseudoniem MrOoijer veel bekender is in het Nederlandstalige foodblogwereldje, is deze maand de gastheer van het Foodlog-Event en hij verzon dit thema.

De motivatie van zijn keuze voor zoals hij op zijn eigen site schreef: “We gaan op zoek naar geliefde familierecepten. Gewoon het mooiste recept van je zus, broer, moeder of grootmoeder, dat enige recept waar je elke keer weer op terug valt, omdat je het gerecht op die manier toch het lekkerste vindt. Het hoeft echt niet alleen klassiek Hollands te zijn, zoals toen mijn dochter een paar dagen geleden hier weer stamppot boerenkool van S. kwam eten, omdat dat voor haar de lekkerste is. Het zou juist heel leuk zijn als er ook uit andere culi-culturen een bijdrage zou komen, uit de Chinese, Marokkaanse, Surinaamse, Turkse keuken, uit Spanje, Italie, noem maar op, want juist daar worden de familierecepten van generatie op generatie door gegeven. Zo vertelt mijn Spaanse vriendin A. altijd hoe haar moeder een bepaald gerecht maakt.”.  

Ben je foodblogger dan kan je meedoen door in je eigen blog 1 of meer berichtjes te wijden aan jouw lekkerste familierecept. Wil je wel je familierecept met ons allemaal delen, vertel deze dan hieronder of lees dit bericht van MrOoijer over hoe je hem kunt e-mailen met jouw favoriete familierecept. In datzelfde bericht vind je ook de overige ‘voorwaarden’ om mee te doen.
En zoals altijd kan je aan het einde van de maand alle familierecepten verzameld zien.

Lees ook:ouderwets lekker
Lees ook:Streekgerechten in kaart gebracht
Lees ook:Woensdag-winactie: 10 by Brasserie Harkema
Lees ook:Restaurant voor een maand
Lees ook:Winnaar Ellemieke’s kookboek

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Foodbloggers geven familierecepten prijs

  1. Pingback: Foodbloggers maken van Koninginnedag een culinair feest | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>