Op de laatste dag van de paddenstoelenweek op kokenblog naar aanleiding van het foodlogevent Paddestoelen, deze maand onder aanvoering van Marnix van Eetlog, gaan we op de makkelijke toer. Het is snel en makkelijk te maken en een echt herfstvariant op de gebruikelijke taco's met alleen gehakt.
Voor de taco's met paddenstoelen bak je eerst de fijngesneden ui aan en daarna bak je het het gehakt mee tot het rul is (eventueel neem je vegetarisch gehakt). Intussen borstel je de paddenstoelen schoon en bak je ze kort mee met het gehakt. De taco's verwarm je volgens de gebruiksaanwijzingen in de oven. En intussen maak je een soort van gaucamole met avacado en sour cream. Of je serveert de sour cream er los bij en maakt de avacado zoals ik 'm altijd maak (zie onderaan dit bericht).
Hier het volledige recept.
De andere recepten van koken.blog deze week in het kader van het foodlogevent Paddestoelen zijn:
- een lekker hoofdgerecht van Lasagne van verschillende soorten paddenstoelen
- een bijzonder voorafje of hapje: Champignontartaar
- lekker hartig bij de thee: scones met cantharellen
- een lichte soep van paddenstoelen
- of weer makkelijk met deze taco's met paddenstoelen
Lees ook:Recept Lasagne van verschillende soorten paddenstoelen
Lees ook:Recept Soep van paddenstoelen
Lees ook:Recept Scones met cantharellen
Lees ook:Paddenstoelenweek
Lees ook:Recept Champignontartaar