Recept: pasta carbonara

iedere dag italieEen klassieker in de Italiaanse keuken is de pasta carbonara. Deze pasta wordt bereid met eenvoudige en houdbare ingrediënten, die zelfs iedere kolenboer (carbonara) in huis kon hebben. Veel mensen associëren dit gerecht met een dikke roomsaus uit een pakje, maar dat is niet zoals het recept origineel gemaakt werd.

Zoals gezegd, eenvoud is troef. Het enige dat je nodig hebt is spek, ei, knoflook en kaas. Neem bij voorkeur pancetta, dat is Italiaans buikspek, en echte Parmesan. En een rauw ei die je laat stollen door de warmte van de pasta. Zoals voor wel meer (Italiaanse) recepten geldt: hoe beter je ingrediënten, hoe lekkerder het gerecht wordt.
Dit recept is je eerste les in timing van het koken van de pasta. Pas als dat gebeurt is, maak je de saus. Okay, je moet er dan wel voor zorgen dat alle ingrediënten gesneden en al klaar staan en dat de eieren op kamertemperatuur zijn als de pasta al dente gekookt is.Dit recept is je eerste les in timing van het koken van de pasta.
De saus wordt namelijk gevormd door het ei dat je losklopt en dat door de warmte licht stolt. Room komt er niet aan te pas, evenmin als andere smaakmakers zoals champignons en kruiden. Maar als je er zin in hebt: ik houd je niet tegen ;-) . Tenslotte moet je ieder gerecht eten zoals je het zelf lekker vindt.

Het klinkt allemaal erg ingewikkeld, misschien, maar lees het recept hier maar eens en je zult zien dat het reuze eenvoudig en snel klaar te maken is.

Lees ook:Soorten pasta
Lees ook:RECEPT: pasta met eryngii, sjalot en peterselie
Lees ook:Recept pasta met peer in blauwe saus
Lees ook:Recept Entrecote met saus van gorgonzola en roze peperkorrels
Lees ook:Kookboek Zonder pakjes en zakjes

1 Reacties // Reageer

One thought on “Recept: pasta carbonara

  1. Rose

    Helaas wordt in Italie niet bij voorkeur pancetta gebruikt, maar guanciale, oftewel wangspek. Bovendien moet er GEEN knoflook in de carbonara.
    Tip 1: – Schep enkele lepels van het gezouten kookwater in het eimengsel.
    Tip 2: – Rasp flink wat verse zwartepeper over de pasta.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Recept Entrecote met saus van gorgonzola en roze peperkorrels | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>