Kookboek Zonder pakjes en zakjes

Heb je eigenlijk wel eens goed op het pakje of zakje soep, saus of kruidenmix gekeken voor je ermee in de keuken aan de slag ging? Wat viel je daarbij op? Zelf schrik ik altijd als ik de lange lijst met ‘ingrediënten’ zie die eigenlijk niets met de soep, saus of mix in wording te maken hebben. E-nummers, smaakversterkers, conserveringsmiddelen, brrrr..

Net als ik schrok ook Karin Luiten van dergelijke lange lijsten, en ze ging over tot actie: ze maakte een kookboek voor als je Zonder pakjes en zakjes wilt (leren) koken.

In 8 hoofdstukken loost Karin Luiten je door een heel scala aan lekkere gerechten. En om je te overtuigen van het nut van haar kookboek, begint ze ieder hoofdstuk met een opsomming van wat er op de etiketten staat van producten in die categorie. Maltodextrine in de aspergesoep, verdikkingsmiddelen in de Toscaanse aardappeltjes, zuurteregelaar in instant noedels currysmaak, soja-eiwithydrolysaat in de nasi goring en smeltzout in de Italiaanse risotto. Weet jij dan wat je eet? <Tip: kijk hier eens>. En dan heb ik niet eens gehad over ingrediënten die eigenlijk niet in een gerecht horen, zoals cashewnoten in de pesto!

Van soep tot toet, in Zonder pakjes en zakjes laat Karin Luiten zien hoe je al deze vage toevoegingen helemaal niet nodig hebt. En hoe je dus zelf uiensoep maakt, en risotto, pasta carbonara, aardappelpuree, draadjesvlees, bechamelsaus, mayonaise, tiramisu en chocolademousse. Allemaal gerechten die je heel makelijk zelf kunt maken, en waarvoor je in het vervolg geen zakje of pakje meer hoeft open te trekken. En deze recepten worden aangevuld met andere recepten die je niet met een pakje en zakje kunt maken. Daarvoor moet je maar op het recept van Karin vertrouwen, dat dat echt lekker is. En zoals we van Karin gewend zijn staat Zonder pakjes en zakjes vol met leuke illustraties en handige tips.

Boek: Koken met Karin – Zonder pakjes en zakjes – Karin Luiten – Nieuw Amsterdam - isbn: 9789046807866 - te koop bij bruna
Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Recept – Zonder pakjes en zakjes
Lees ook:Nog meer koken zonder pakjes en zakjes
Lees ook:Nationale antipakjesavond
Lees ook:Antipakjesavond-matinee 2012
Lees ook:3 goede voornemens in de keuken

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Kookboek Zonder pakjes en zakjes

  1. Pingback: Recept Tiramisu | Koken

  2. Pingback: Antipakjesavond-matinee 2012 | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>