Keuringsdienst van Waarde weer terug

Eén van de leukste programma’s op de Nederlandse televisie is weer terug met verse nieuwe afleveringen. Vanavond kan je weer kijken naar de Keuringsdienst van Waarde. En ze hebben een primeur!

De KvW is, naar eigen zeggen, namelijk het eerste tv-programma dat geheel klimaatneutraal wordt uitgezonden. De uitstoot van je tv tijdens het kijken, maar ook je biertje en borrelnootjes die je tijdens het kijken nuttigt zullen door de KvW afgekocht worden met oerbossen, windmolens of zonnepanelen.    
Het idee is uniek. Welk tv-programma kan je nou met een gerust hart bekijken zonder bij te dragen aan het klimaatprobleem? Programmamaker Maurice Dekkers gaat zelfs nog een stap verder: “Het kan zelfs een positief effect hebben op het klimaat. Immers: hoe meer mensen er naar ons kijken, hoe meer bos wij moeten kopen en hoe meer CO2 er wordt opgenomen.”

Groen het nieuwe goud?
Dit initiatief past bij het thema van de komende uitzendingen. De Keuringsdienst duikt in de duurzame wereld. De verslaggevers zullen zich storten op onder meer biologisch afbreekbare verpakkingen, ecologisch toiletpapier, biologische tomatensoep, vetrecycling en uiteraard ook CO2-compensatie. Tussen de groene uitzendingen door zal de Keuringsdienst ook nog reguliere onderwerpen behandelen. En dat alles geheel klimaatneutraal!

Keuringsdienst van Waarde – NL3 – 20.25 – vanaf donderdag 10 maart 2011 iedere donderdag

Lees ook:Keuringsdienst van Waarde is weer terug
Lees ook:Zo zit het met de fietswrakken in de cornflakes!
Lees ook:Vanavond bij de Keuringsdienst: Stamppot
Lees ook:Keuringsdienst van Waarde wint Zilveren Lepel
Lees ook:Keuringsdienst van Waarde ontdekt: varkensvlees in Döner kebab

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>