Zo zit het met de fietswrakken in de cornflakes!

De aflevering van de Keuringsdienst van Waarde van twee weken geleden heeft veel ophef veroorzaakt. De journalisten van dit kritische tv-programma van de RVU ontdekten dat Kellogg’s ijzerpoeder aan hun producten toevoegden. En dat verbaasde niet alleen de makers van het programma maar ook huisartsen en een voedseltechnoloog uit Wageningen. Kellogg’s reageerde met een paginagrote advertentie in de krant.

“Maar de Keuringsdienst weet, als de fabrikant begint te klagen, moet je doorgaan met vragen.”, lees ik op de website van het programma onder de kop Ingelaste Keuringsdienst.  

Vanavond dus een vervolg op de uitzending over ijzer in de cornflakes en ontbijtgranen van Kellogg’s. Want buiten de advertentie in de krant en wat e-mailtjes heeft Kellogg’s niet gereageerd. Dus de Keuringsdienst gaat uitzoeken of het wel waar is dat bijna de helft van de vrouwen in Europa ijzertekort heeft, zoals de fabrikant beweerde. En helpt ijzer in cornflakes dan echt? De fabrikant van het ijzerpoeder, dat inderdaad niet uit gemalen fietswrakken komt, is opgespoord in Zweden, en zo belooft het weer een mooie uitzending te worden. De Keuringsdienst van Waarde smeedt ijzer als het heet is! 

Keuringsdienst van Waarde, RVU, NED 3, donderdag 29 oktober 2009, 20.25 uur

Lees ook:Vanavond bij de Keuringsdienst: Stamppot
Lees ook:Keuringsdienst van Waarde wint Zilveren Lepel
Lees ook:We kijken het liefste naar hobbykoks op tv
Lees ook:Keuringsdienst van Waarde ontdekt: varkensvlees in Döner kebab
Lees ook:Keuringsdienst van Waarde weer terug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>