Eeuwige moes op tv

eeuwige moesWe gaan niet zo goed met Moeder Aarde om, daarvan ben je inmiddels vast doordrongen. Eén van de minder bekende gevolgen van ons doen en laten is dat de diversiteit van de planten en dieren op aarde snel afneemt en dat gewassen en beesten in een rap tempo uitsterven. Eén man maakt zich daarover veel zorgen en deze Ruurd Walrecht heeft als een ware Don Quichot geprobeerd om zoveel mogelijk zaden en oude en in de vergetelheid geraakte planten te verzamelen in zijn Groene Ark. Maar van de ene op de andere dag zag hij het niet meer zitten en vertrok naar Zweden. Vanavond vertellen zijn naaste medewerkers over zijn levenswerk op de Oerakker in Eeuwige Moes.

Eeuwige Moes is een documentaire van Catherine van Campen die door Holland Doc wordt uitgezonden op Nederland 2 van 22.50 tot 23.45. Eerder won Van Campen met deze documentaire er  Stimuleringsfondsprijs Documentaire van € 125.000,-.

De documentaire zal dezer dagen ook verplichte kost zijn voor de ministers en staatshoofden die in Bonn (Duitsland) bijeen zijn voor de VN-conferentie rondom biodiversiteit.

Eeuwige Moes, Holland Doc, Nederland 2, 29 mei, 22.50-23.45 uur

Lees ook:Ook Food Film Festival op je tv!
Lees ook:Week van de Smaak op tv
Lees ook:Smakelijke televisie
Lees ook:Video: food design
Lees ook:Recept Marokkaanse komkommermoes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>