Kookkaravaan

Soms blijven nieuwe kookboeken een tijdje onder mijn bureau liggen, voordat ik ze hier bespreek. Dat overkwam het kookboek Kookkaravaan niet. Het felgele kookboek met goud erop maakte zo nieuwsgierig dat ik al snel zat te lezen en te bladeren door de recepten.

De makers, een Nederlands stel en een Marokkaans-Nederlandse kok, beschrijven in Kookkaravaan hun liefde voor de Marokkaanse keuken. En die liefde deel ik met hen.  En ik ben ervan overtuigd dat jij het met ons eens zal zijn, na het lezen van dit kookboek. 
 

De Marokkaanse keuken is er één met een lange traditie. In heldere woorden wordt dat aan het begin van de Kookkaravaan uitgelegd. Maar dan gaan we al snel aan de slag in de keuken.

Recepten
De recepten zijn logisch ingedeeld; van voorafjes en bijgerechten naar recepten met vlees en vis. De vegetarische gerechten komen er bekaaid af, maar zijn veelal bijgerechten en die staan in het betreffende hoofdstuk. Het zijn de kenmerkende groentensalades, zoals deze courgettesalade. De Marokkaanse stoofpotten, tajines, krijgen een eigen hoofdstuk evenals de vele (zoete) nagerechten.

Tussendoortjes
En daarnaast bevat de Kookkaravaan nog allerlei tussendoortjes;  informatie over de belangrijkste smaakmakers van de Marokkaanse keuken: saffraan, rozenwater, het kruidenmengsel ras-el-hanout, thee en natuurlijk over couscous.

In de teksten in Kookkaravaan lees je de ervaringen in en de liefde van het drietal, en 2 kinderen, voor Marokko. En dat maakt het zo’n fijn kookboek.

.

boek:  Kookkaravaan van Yassine Nassir, Annelies Dollekamp & Marcel van Silfhout [uitgegeven in eigen beheer, isbn: 9789090261454] – probeer dit recept als voorproefje

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

 

Lees ook:Melk & dadels
Lees ook:Ainsley Harriot doet het Snel & Simpel
Lees ook:50 Curries uit India
Lees ook:Het grote pasta kookboek
Lees ook:De heimweekeuken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>