Het grote pasta kookboek

Waar het kookboekje van gister heel bescheiden 50 Curries uit India heet, ligt er nu Het grote pasta kookboek naast me. Ook dit kookboek is al langer geleden voor het eerst uitgegeven en nu pas in het Nederlands vertaald. En het bevat allerlei recepten uit één land, in dit geval Italië. Maar dit kookboek bevat wel wat meer recepten, zo’n 600 belooft de kaft er.

En na de waarschuwingen rondom het koken van pasta, gaat het los.

En hoewel een inhoudsopgave ontbreekt om het te kunnen controleren, het lijkt erop of bijna de helft van het kookboek vol staat met recepten voor groenten bij de pasta (grotendeels vegetarisch). Daarna volgt een klein hoofdstukje over kruiden als smaakmakers, gevolgd door een hoofdstuk waarin dieren uit de zee een hoofdrol spelen. Vlees en wild volgen, en het laatste hoofdstuk geeft recepten met zuivel.

Om echt uit te koken?
En met 600 recepten is er weinig ruimte om ook nog eens veel foto’s op te nemen, anders wordt het onhandelbaar dik. Maar door kleine illustraties en veel met kleur te werken is het toch geen saai kookboek om te zien. Ook de index ziet er uitgebreid uit, waardoor het echt een kookboek om uit te koken lijkt.

Of toch niet?
Maar ik mis wel iets, namelijk informatie over sommige ingrediënten. Want wat is robiola? En ditali? Of zite? En bavetttine? Het zullen wel pastasoorten zijn, maar die zijn lang niet allemaal in Nederland verkrijgbaar zijn, waardoor het opgeven van een alternatief wel handig was geweest. Zeker omdat in de inleiding staat uitgelegd dat je speciale saus-pasta-combinaties hebt. Gelukkig heb ik daar al eerder eens iets over geschreven.

boek: Het grote pasta kookboek – Becht – isbn: 9789023013006
te koop in de koken.blog-shop

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Het grote Italiaanse kookboek
Lees ook:Ainsley Harriot doet het Snel & Simpel
Lees ook:Wat gaan we eten met Bill Granger?
Lees ook:Alles over het koken van pasta
Lees ook:Soorten pasta

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Het grote pasta kookboek

  1. Pingback: Het grote Italiaanse kookboek | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>