Sergio trilogie

Wat zou een chefkok die zich met 3 Michelinsterren mag tooien thuis eigenlijk eten. Eet hij wel thuis? En wie kookt er dan? In het geval van Sergio Herman weten we nu het antwoord. Ja, hij eet thuis, en als hij als eerste thuis is, kookt hij, anders zijn vrouw Ellemieke. Dat lezen we in het kookboekje Sergio Thuis.
Samen met Sergio op reis en Sergio feest vormt dit de Sergio Trilogie, een prachtig vormgegeven set van drie kookboeken van en over Sergio Herman van restaurant Oud Sluis.

Sergio thuis
Dit kookboekje staat vol recepten die een thuiskok ook zou moeten kunnen maken. De gerechten zijn over het algemeen wat bewerkelijker dan de gemiddele thuiskok gewoonlijk maakt, en ook de superieure kwaliteit van de ingrediënten waar Sergio Herman mee werkt zullen wat buiten het bereik liggen (al staan zijn favoriete adresjes wel genoemd!). Maar verder lijken mij deze recepten voor de gevorderde thuiskok goed te doen. Bij ieder recept staat de bijbehorende foto met hoe de topkok het gerecht zou serveren, daar ligt denk ik nog de grootste uitdagen.

Sergio op reis
Wonend en werkend in één van de kleinste dorpjes van Nederland trekt Sergio Herman er naar eigen zeggen graag op uit, naar de grote stede. Zo veel mogelijk cultuur en culinaire indrukken opdoen, is dan zijn doel. Zijn favoriete adresjes om te slapen en te eten in onder andere Amsterdam, Scandinavië, New York en Kaapstad worden in dit kookboekje opgesomd. En dus ook recepten waarvoor hij daar inspiratie op deed.

Sergio Feest
Als zijn feestrecepten de beste afspiegeling zijn van hoe Sergio Herman het liefste kookt, dan moet hij een visliefhebber in hart en nieren zijn. Pas op driekwart van het kookboekje komt het eerste gerechtje met vlees. Ook met zijn favoriete adresjes en dan vooral in België. Begrijpelijk, als je weet dat Sluis nog maar op het nippertje in Nederland ligt.

boek:
Serio trilogie – Sergio Herman – Minestrone – isbn: 9789490028312
- Sergio thuisSergio op reis - Sergio feest -

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Recept Stamppot met savooie kool van Sergio
Lees ook:Webshop voor Sergio Herman
Lees ook:Gault Millau: Sergio Herman bereikt perfectie
Lees ook:Lekker 2009: Stuivertje wisselen in de culinaire top 3
Lees ook:Beluga Lekkerste restaurant

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>