Kookboek Stamppot het hele jaar door

Het lijkt me het meest gegeten gerecht in de winter: stamppot! Het is dan ook heerlijke kost om weer helemaal warm van te worden als je een tijdje buiten bent geweest. Maar stamppot kan ook gerust in de andere seizoenen. Dat laat meervoudig wereldkampioen stamppot koken Werner Drent zien in zijn kookboek Stamppot: het hele jaar door. En ook die soms wat saaie winterse stamppotten leukt hij op in dit nieuwe kookboek.

En let op, vanavond start een prijsvraag waarbij ik dit kookboek weg mag geven. 

Creatief met kolen en knollen
Jullie weten het inmiddels; ik kook graag met seizoensgroenten en ook hier op koken.blog.nl probeer ik altijd zoveel mogelijk een recept te geven van groenten die op het moment van schrijven in het seizoen zijn. Zeker in die lange winterperiode valt dat niet altijd mee, want met kolen en knollen kunnen niet veel mensen creatief koken, laat staan dat je ze in veel kookboeken tegenkomt. Werner Drent lukt het wel, dat blijkt wel uit zijn kookboek Stamppot. Van boerenkool maakt hij een brood, hutspot stopt hij in winterpenen en serveert hij met een sausje met Drambuie, en hete bliksem verschijnt bij hem in een appeltje op tafel.

Stamppot in de zomer
Maar ook in de zomer (en lente en herfst!) kan je stamppot eten. Niet alleen de bekende blote billetjes in het gras, met snij- en boterbonen hebben een plekje in Stamppot: het hele jaar door gekregen. Ook recepten als stamppot met zeekraal en gamba’s lijken me erg lekker, en ook sla kan je stamppen (en leuk in een uitgeholde tomaat serveren!). In de lente worden asperges en waterkers gestampt, in de herfst venkel en paddenstoelen.

Dus berg je stamper na de winter maar niet op, hij kan ook in de andere seizoenen nog van pas komen.


boek: Stamppot – Werner Drent & Kim Been – KunstMag – isbn: 9789075979404
Koop dit boek in de koken.blog-shop

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Win het kookboek Stamppot
Lees ook:Een kookboek vol stamppot
Lees ook:Stamppotten zijn niet saai!
Lees ook:Recept Met hete bliksem gevulde appeltjes
Lees ook:Eten met familie en vrienden

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Kookboek Stamppot het hele jaar door

  1. Pingback: Win het kookboek Stamppot | Koken

  2. Pingback: Stamppotten zijn niet saai! | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>