De smaken van Italie

Iedere regio van Italie heeft zijn eigen eetcultuur, dat zal je inmiddels wel weten. Afhankelijk van het klimaat en de grond heeft iedere regio zijn eigen specialiteiten. Zoals wijn, kaas, worsten en vleeswaren, bijzondere pasta’s, olijfolie, groenten, fruit en andere ingredienten om lekker te eten.

In het kookboek De smaken van Italie kan je hiermee fijn kennismaken, en leren hoe je deze ingredienten in de lekkerste recepten verwerkt.

De regio’s
In De smaken van Italie komen alle regio’s van Italie aan bod: Valle d’Aosta, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Veneto, Friuli-Venezia Giulia, Emilia Romagna, Ligurië, Toscane, Marche, Umbrië, Abruzzen, Molise, Latium, Campanië, Basilicata, Apulië, Calabrië, Sicilië en Sardinië. In elk hoofdstuk wordt eerst kort ingegaan op de belangrijkste specialiteiten, waarna het tijd is voor de recepten.

De recepten
Van pasta’s en soepen tot vlees en groentengerechten, en natuurlijk ook dolci, de Italiaanse zoetwaren en toetjes, krijgen een plaatsje in dit kookboek. Denk aan deze lentestoofschotel uit Umbrie. Met 430 pagina’s is het een kloek boek en kan het niet alle gerechten uit de verschillende regio’s bespreken, maar geeft het per regio een overzicht geeft van de belangrijkste gerechten. Deze worden helaas niet nader ingeleid, en ook de index achterin is niet meer dan een opsomming van de recepten in de volgorde waarin ze in het kookboek voorkomen.

Desondanks een fijn boek voor de eerste kennismaking met de enorme variatie aan smaken in de verschillende Italiaanse keukens. Al is enige kookervaring wel gewenst, ‘kook pasta beetgaar’ zal sommige beginnelingen voor vraagtekens zetten, evenals ‘klaar de boter au-bain marie’.

boek: De smaken van Italie – Simone Rugiati en Massimiliano Ciccarello - Fontaine – isbn: 9789490768010 - te koop bij Bruna

Lees ook:Puur Italiaans
Lees ook:Het grote Italiaanse kookboek
Lees ook:Smaak wordt bepaald door geboorteplaats
Lees ook:De keukens uit duizend-en-een-nacht
Lees ook:Jamie’s Amerika

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “De smaken van Italie

  1. laura

    die ga ik kopen

      /   Reply  / 
  2. Edward

    Ik heb het boek “de smaken van Italië” nu twee weken in huis en er al drie gerechten uit gemaakt. Allemaal geweldig lekker. Bij veel gerechten staat het niveau gemakkelijk, maar ik vind dat je wel een ervaren kok moet zijn. Ik heb er echter geen problemen mee, sterker nog ik heb er veel plezier van.

    Het boek is bovendien geïllustreerd met prachtige foto’s van de gerechten en uit de diverse streken.

    Edward

      /   Reply  / 
  3. Edith Dourleijn Auteur

    Leuk om te lezen, Edward. Welke recepten kan je echt aanraden uit dit boek?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>