Van keukenmeid tot dinerdiva

keukenmeiddinerdivaHoe glamoureus is koken eigenlijk? Voor degenen die iedere avond met tegenzin achter de pannen kruipen, vaak afhalen, of een pakje opentrekken, is koken vast absoluut het tegenovergestelde van glamour. Maar in het kookboek Van keukenmeid tot dinerdiva kan je zien dat het ook heel anders kan. En daarvoor hoef je niet uren in de keuken te staan.

Het is het eerste kookboek van de onder jonge meiden immens populaire My life is sweet-serie, dat door de nu 18-jarige Nederlandse Jill Schirnhofer is verzonnen. Van schoolagenda’s tot dekbedden, ze illustreert het met verve. En dan is er nu ook het kookboek Van keukenmeid tot dinerdiva.

Nix niet standaard
En het is geen standaard kookboek geworden. Allereerst is de gebruikelijke indeling van voor-, hoofd- en nagerechten omgezet in een indeling naar eetmomenten. In Girls, food & gossip krijg je tips voor een heerlijk meidenavondje met pasta, tapas of pizzas. How sweet it is staat vol zoete lekkernijen, en in Diner for 2 kan je lezen hoe je je geliefde kunt verleiden. Met kleding- en make-uptips en de bloemencode voor een onvergetelijke avond. In Summer party is het feest, en met Lazy Sunday morning kan je daar weer helemaal van bijkomen, onder andere met de pink pancakes. Het kookboek eindigt  met het hoofdstuk December delight, inclusief de etiketteregels. Origineel en ook de vormgeving zit goed in elkaar.

Maar hoe zit het met de recepten?
Maar het  blijft natuurlijk wel een kookboek. De recepten zijn zeer goed maakbaar, uitgebreid opgeschreven, soms origineel en zeker geschikt voor een first cookbook, zoals het bedoeld is. Maar of een ervaren kok bij het Diner for 2 echt de zlam, rijsttorentjes en peultjes met citroendressing mooi tegelijkertijd op tafel zal krijgen?? Dat zal toch wel enige oefening vergen om zo’n bijzonder etentje zonder kleerscheuren door te komen.

Leuk kookboek voor de doelgroep, die door dit soort kookboeken doorkrijgt hoe leuk en makkelijk zelf koken is!

boek: Van keukenmeid tot dinerdiva – Kosmos – isbn:  9789066115309 – Bruna

Lees ook:Dinerdiva in de city – My life is sweet kookboek 2
Lees ook:My life is Sweet-cupcakes
Lees ook:Rijntje Biljardt: de geheimen van een 19e-eeuwse keukenmeid
Lees ook:Proef de (Amsterdamse) stad
Lees ook:Kookboek Van de groenteman

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Van keukenmeid tot dinerdiva

  1. Pingback: Dinerdiva in de city – My life is sweet kookboek 2 | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>