Proef het land!

Proef het land! is een boekje waarin Renske Werner je laat proeven van al het lekkers dat Nederland te bieden heeft. Want laten we het nu voor eens en altijd duidelijk maken: in Nederland worden de lekkerste producten verbouwd, gekweekt of bewerkt tot lekkere produkten of gerechten. Maar daarvoor moet je dan letterlijk wel de boer op!

Renske Werner gaat je voor en bundelde in Proef het land! al haar favoriete adresjes en gaf het boekje de ondertitel Ecohoppen en Culishoppen mee.

Milieu en lekker
Exotisch koken met ingrediënten van over de hele wereld is natuurlijk leuk, spannend en hartstikke lekker. Maar het is ook wel vervuilend en slecht voor het milieu. Renske Werner schrok van de cijfers en ging om zich heen kijken en zag dat we in Nederland ook mooie producten verbouwen. Steeds meer mensen komen daarachter en De Nederlandse Keuken is tegenwoordig hip and alive.

Variatie volop
De adresjes die in Proef het Land! staan variëren van de Anloose schaapskudde in Drenthe tot De nieuwe Baankreis waar kippen scharrelen tussen wijnranken. En wist je dat we in Nederland Schotse Hooglanders hebben rondlopen? En daarnaast staan er ook ambachtelijke stroop- en jammakers in het boekje (en zo komen we ook aan het recept om zelf jam te maken). En jeneverstokers, bierbrouwerijen, molenaars en bakkers, tuinierders, geitenhouders, kwekerijen, palingrokers en mosterdmakers, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Tips en recepten
Ieder hoofdstuk beschrijft een provincie van Nederland. En eindigt met een iets uitgebreider verhaal of recept over één van de besproken adresjes. En zo krijg je tips om thuis een moestuintje te maken, waarin je kruiden of zelfs asperges kan kweken, en om zelf mosterd, jam, hangop, soep, bouillon, chips of appelsap kunt maken. Verder staan er geen recepten in het boek, maar wel allerlei leuke adresjes. De keuze is natuurlijk een persoonlijke van samenstelster Renske Werner geweest, waar ze zich vooral richtte op zoveel mogelijk variatie in adresjes. 

Kortom, een heerlijk boek!

Proef het landProef het land! – Renske Werner – Fontaine – isbn: 9789059562936

Koop dit boek bij BOL.com

———————————————————————————————————-

Lees ook:Recept Jam maken (zonder suiker)
Lees ook:Proef Groningen – Dorien Paymans
Lees ook:Boer zoekt vrouw: reisgids platteland
Lees ook:Wat het Groene Hart schaft
Lees ook:Proef de (Amsterdamse) stad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>