Boer zoekt vrouw: reisgids platteland

boerzoektvrouwHet tv-programma Boer zoekt vrouw is mateloos populair. Een Boer zoekt vrouw-kookboek verscheen al een paar jaar geleden, en nu is er de Boer zoekt vrouw-reisgids platteland. Met dit boekje in de hand kan je ‘de boer op’ en zelf kennis maken met het boerenleven. Ook bij de boeren die eerder al deelnamen van de tv-serie.

 

In 5 hoofdstukken worden achtereenvolgens boomfruit (appels, peren, kersen en noten), struikfruit (bessen, bramen, aardbeien), groenten en kruiden, paddenstoelen en druiven (wijn) besproken. Ieder hoofdstuk begint met wat algemene uitleg over deze producten, waarna er 2, 4 of 6 fiets- of wandelroutes staan uitgelegd. Met tal van adresjes voor musea, kwekerijen, boerenerven en plekken om te slapen, kopen en eten. Soms koop je in de boerderijwinkel, op andere plekken mag je zelfs zelf plukken.

Naast de talloze adresjes staat het boekje staat ook vol met weetjes over de producten en hun producenten, en hier en daar zelfs een recept. Met de gids kom je op bijzondere plattelandsplekken in heel Nederland. Helaas ontbreekt een complete adressenlijst achterin het boekje, je zult je dus moeten orienteren op basis van de kaart voorin. Maar goed, desondanks is het wel weer zo’n boekje dat je eigenlijk altijd in je auto moet hebben, voor als je eens tijd en zin hebt om de snelweg af  te gaan.

Boer zoekt vrouw: Reisgids Platteland: groente & fruit – ANWB - isbn 9789018029920

 

Lees ook:Proef het land!
Lees ook:Bib Gourmands 2010 bekend
Lees ook:Boer kookt voor vrouw
Lees ook:Platteland op het podium
Lees ook:Culinaire gids: De Achterhoek & De Liemers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>