De culinaire ervaring van 2012 – Edith ontmoet Adoni Luis Aduriz

Zijn kookboek vond ik prachtig, en een terechte nominatie voor de verkiezing Kookboek van het Jaar 2012. Dus toen ik een emailtje kreeg met de vraag of ik hem wilde interviewen, hoefde ik niet te twijfelen. Adoni Luis Aduriz heeft ‘s werelds op-2-na-beste-restaurant ter wereld en bleek ook nog eens een zeer aardige, bescheiden en beminnelijke man.

Mijn interview met hem schaar ik onder mijn meest memorabele culinaire momenten van 2012. 
  

Masterclass
Afgelopen najaar was Adoni Luis Aduriz in Nederland, ingevlogen voor een masterclass tijdens een culinaire beurs voor de betere restaurants. Daar vertoonde hij stukjes uit zijn film over zijn restaurant Mugaritz (in Spanje) en vertelde eromheen over zijn filosofie van zijn koken. Samen met zijn leveranciers is hij continu op zoek naar de beste kwaliteit en daarmee naar de lekkerste smaak. Vier van deze bijzondere mensen werden in de film geportretteerd.
Ook vertelde hij, met zijn vertaler/souschef, over een aantal van zijn bijzondere gerechten. Wat dacht je van een macaron van (varkens)bloed. Een eetbaar ei, inclusief schil. Meloen in de vorm van een druif. Gefossiliseerde schorseneren. De culinaire fantasie van Aduriz is grenzeloos.

Interview
Twintig minuten had de uitgever gezegd, dus dacht ik na over mijn 3 of 4 meest prangende vragen. En daarmee had ik de tijd goed ingeschat. Op iedere vraag kwam een uitgebreid antwoord. De man bleek een ware filosoof achter de kachel. En nam ondanks zijn drukke programma uitgebreid de tijd voor mij en mijn vragen. Kortom, een bijzondere ervaring!

 Dit is één van de terugblikken op koken.blog op onze memorabele culiniare ervaringen van 2012.

Lees ook:Terugblik IV – de koken.blog culinaire ervaring van 2012
Lees ook:Kookboek Mugaritz
Lees ook:ergeren aan personeel in horeca met stip op 1
Lees ook:De vrouwenslagerij
Lees ook:Food Film Festival 2014

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “De culinaire ervaring van 2012 – Edith ontmoet Adoni Luis Aduriz

  1. Jasmijn Bus

    En kunnen we het interview ook nog ergens teruglezen, Edith?

      /   Reply  / 
    1. Edith Dourleijn Auteur

      Ik zal proberen binnenkort een kort verslagje ervan hier op koken.blog te zetten!

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>