Lezing en proeverij culinaire geschiedenis

Ik kreeg een emailtje van Lizet Kruyff met het verzoek om aandacht te besteden aan een culinaire lezingencyclus. Op Kasteel Groeneveld in Baarn zal in 6 zondagmiddag-lezingen aandacht besteed worden aan de culinaire geschiedenis, heden en toekomst van Nederland. Lizet zal zelf a.s. zondag de spits afbijten met een lezing over dat onze culinaire geschiedenis meer bedraagt dan “stamppot en snert, brei, stroopwafels en mariakaakjes” , zoals ze zelf op haar blog schrijft.
En iedere lezing wordt afgesloten met een proeverij die bij de lezing past. 

Voor het geld hoef je het niet te laten, de kosten bedragen slechts 15 euro voor de proeverij en de kosten voor de toegang tot het Kasteel Groeneveld.

Het programma ziet er als volgt uit:

11 januari: De culinaire traditie in Nederland: gerechten, specerijen en eet- en drinkmomenten vanf de Gouden eeuw tot nu – Lizet Kruyff, wetenschapsjournalist en auteur

8 februari: De moestuinen van de Buitenplaats, toen en nu en eten van eigen landgoed - ir. Taco IJzerman, directeur Ommuurde Tuin.

12 april: De maaltijden op de Buitenplaats en Kasteel; wat aten zij - drs. Robbie dell’Aira, conservator kasteel Heukelom

11 oktober: Het landschap en de economie van ons eten – Krijn Poppe, bedrijfseconoom bij LEI Wageningen UR over de invloed van de keuzes bij het supermarktschap op de productiemethodes van de landbouw en het karakter van het landschap.

15 november: Slow Food in een haastige tijd – Voorzitter Jan de Wolff van Slow Food Nederland brengt de huidige tijd met onze voedselproductie- en wensen samen.

12 december: Trends in eten – Trendwatcher en spreker Anneke Ammerlaan licht haar blik op de toekomst van ons eten en eetgewoonten toe.

Meer info op de website van Kasteel Groeneveld - onder Evenementen

Lees ook:Het Vermakelijk Landleven
Lees ook:Lunchen met Onno Kleyn
Lees ook:Food4You
Lees ook:De Smaak van Wolfslaar
Lees ook:Oesterfeest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>