Chips met twee sterren

Over lekkernijen die door het toeval tot stand zijn gekomen, gesproken. Ik heb er nog eentje voor je. Niet dat er onlangs een heel nieuw product is ontstaan, maar wel een vruchtbare samenwerking. Door dat twee mannen toevallig naast elkaar zaten in het vliegtuig.

Hans van Wolde, kok en eigenaar van restaurant Beluga** in Maastricht en jurylid van Masterchef, kwam naast de importeur voor Nederland van het chipsmerk Burts te zitten. En daarvan kwamen twee nieuwe soorten heerlijke chips. Want de heren vonden elkaar in hun voorkeur voor de beste ingrediënten die op ambachtelijke wijze gebruikt worden om iets lekkers te maken.
  

Burts
Burts chips zijn al een tijdje in Nederland te krijgen en behoren tot het segment ‘echt lekker knapperige chips’. Tenminste, dat is mijn bescheiden mening. En ze hebben het ook nog eens goed met het milieu enzo voor. En bakken de chips nog met de hand. Dat staat op de verpakking.

Burts by Beluga
Nu de nieuwe smaken. Dat zijn Vanilla Sea Salt en Columbo Curry. En dat betekent dat ik nog langer voor het schap gaan staan aarzelen, want zijn echt heel erg lekker. De Columbo Curry smaakt inderdaad licht naar curry, een beetje pittig, maar niet té. Maar de Vanilla Sea Salt is het wat mij betreft helemaal. Want het zoete van de vanille combineert geweldig met hartig en zout. Wat een vondst! Maar je moet er wel van houden.

Burts zonder Hans
Op de website van Burts Chips staat dat achterop de verpakking de maker van de chips staat. Op de site staan poppetjes, die die makers voorstellen (klik op ‘Wie’). Maar Hans ontbreekt vooralsnog. Misschien omdat het tijdelijke smaken zijn? Ga ze kopen, dan blijven ze misschien in het assortiment en komt Hans van Wolde ook op de Burts-website…

Lees ook:Hans van Wolde in Nederlandse Masterchef
Lees ook:Snackbar met Michelinsterren?
Lees ook:Beluga Lekkerste restaurant
Lees ook:Alain Caron tweede jurylid Nederlandse Masterchef
Lees ook:Verzin een nieuwe smaak voor chips van Lays

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>