Winactie: Thaise messenset van Kiwi Brand

Een tijdje geleden heb ik ernaar gezocht: waar toch het gebruik vandaan komt, dat je een mes niet cadeau mag geven. Veel mensen kennen het en weten: als je een mes cadeau geeft, snijd je de vriendschapsbanden door. Daarom wordt de ontvanger geacht een geldstuk (1 cent is al voldoende) terug te geven. Alsof deze het mes koopt en niet krijgt.

En of het nu waar is of niet, ik had afgelopen week wel een vreemde ervaring toen mij een Thaise messenset om uit te proberen werd opgestuurd. 
  

 

De set messen kwam namelijk maar niet aan. Heen en weer gemaild met de verzender, maar die had het toch echt op de post gedaan. En toen hij beloofde om een nieuwe set op te sturen, met een muntje erbij om het geluk af te kopen, ontving ik op dezelfde dag beide messensets.
Eigenlijk had ik natuurlijk een muntje naar hem moeten opsturen, maar dit werkte dus ook!

Te klein
Wat bleek? De postbode had geprobeerd het pakketje door mijn brievenbus te duwen, maar dat was niet gelukt. Op de inmiddels beschadigde verpakking, die de laatste (en andere?) postbode gewoon naar binnen wist te proppen, stond een sticker met deze uitleg.
Ik vind het vreemd, want collega’s van deze (inval december-?)postbode hebben vergelijkbare enveloppen met zware kookboeken erin, geregeld gewoon door de bus gepropt. Met schade aan envelop en soms ook aan het kookboek als gevolg, dat dan weer wel. Het tweede pakketje is overigens als pakket verzonden en daarvoor belde de bezorgpostbode aan. Een tactiek die ander briefbestellers overigens ook wel eens volgen, als ze merkten dat de envelop niet goed past.

Wat zijn het voor messen?
Messen uit Thailand, van het merk Kiwi Brand. De importeur werd verliefd op het mooie uiterlijk van deze sobere messen. De heften zijn gemaakt van hardhout en het lemmet van roestvrijstaal. Ze zijn dun, licht en hebben een heel schappelijke prijs. Er was maar één maar: de messen werden niet in Nederland verkocht. En zo ontstond een nieuwe webwinkel.

En? Zijn ze fijn?
Daarover vertel ik je vanmiddag.

Winactie
Intussen kan jij alvast kans maken op zo’n zelfde set. Laat hieronder weten waarom jij diegene zou moeten zijn. Of aan wie jij zo’n vijfdelige set voor de kerst cadeau wilt geven.
Of twitter het volgende: Met deze tweet maak ik bij @kokenblog kans op een Thais messenset #KIWIBrand + link naar dit blogje met de winactie.
Vergeet de @ en # niet, anders kunnen we niet zien of je over deze actie hebt getweet!
 

Lees ook:Thaise messen van Kiwi Brand (+ winactie!)
Lees ook:En de Thaise messen zijn gewonnen door …
Lees ook:Recept Indonesische vis in een pakketje van de barbecue
Lees ook:Culinaire cadeautjes
Lees ook:WINNEN: Wat is jouw favoriete keukengereedschap? (& poll)

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Winactie: Thaise messenset van Kiwi Brand

 1. Marion de Groot

  Oh, ik ken wel wat mensen die nog steeds hun courgettes met een aardappelschilmesje snijden! Zou mij wat ergernis schelen als ze eens een fatsoenlijk mes hadden. Maar bij nader inzien, in het kader van de veiligheid kan ik ze misschien beter zelf houden, mocht ik ze winnen… :)

    /   Reply  / 
  1. Edith Dourleijn Auteur

   Haha, en als voormalig deelnemer aan mijn kookcursus Kooktechnieken kan jij gelukkig wel met dergelijke messen omgaan! ;-)
   En anders – als je wint – zou je natuurlijk 1 van de 5 messen weg kunnen geven, toch Marion?

     /   Reply  / 
 2. Elsa

  Waarom ik wil winnen……niet voor mijzelf maar voor mijn jongste zoon die binnenkort gaat wonen in een Loft op Strijp S en werkelijk alles moet kopen van vaatdoek tot theelepeltje. Hij heeft dan wel wat gespaard maar dat gaat op aan het bewoonbaar maken van het loft dat zeer kaal opgeleverd wordt en aan een bank om op te zitten en dan neemt hij zijn eigen bed nog mee.
  Hij houdt van koken en vindt is van mening dat goed gereedschap het halve werk is maar heeft helaas geen cent te makken. Daarom gun ik hem deze set ;-)

    /   Reply  / 
 3. Denise

  Ik win deze messenset gaag voor mijn lieve amerikaanse vriend Justin die sinds hij bij mij woont (1,5 jaar) klaagt over het gebrek aan scherpte van mijn huidige aftandse messenset. Iedere dag als ik uit mijn werk kom, heeft hij voor mij een heerlijke maaltijd bereid, ondanks het matige gereedschap waarmee hij moet werken. Omdat ik hem daar ontzettend dankbaar voor ben, gun ik hem deze scherpe messen!

    /   Reply  / 
 4. wesley

  Wow, hier wil ik mijn Pa mee verrassen,
  hij verdient zo nu en dan vlijmscherp
  maar grote klassse!

    /   Reply  / 
 5. Marina

  Wat een prachtige set! Hiermee zijn slechte snijtechnieken nooit meer te wijten aan de messen maar altijd aan mijzelf haha.

    /   Reply  / 
 6. tessa

  Wow mooi zeg! thaise messen om mijn pad kee mow in stijl klaar te maken zou ik zo zeggen! (kadootje voor mezelf dus :-) )

    /   Reply  / 
 7. Bram

  Ik zou dit graag winnen zodat ik de kooklessen die ik afgelopen zomer in Thailand heb gevolgd goed in praktijk kan brengen!

    /   Reply  / 
 8. Anita H.

  Ik wil ze graag winnen om ze als verjaardagscadeautje te gebruiken voor een nichtje dat onlangs op zichzelf is gaan wonen. Ze heeft nog bijna geen spullen. Vanwege het feit dat ze in een eetcafe werkt, waarbij ze ook regelmatig in de keuken meehelpt met bereiding van gerechten, vind ik dit een heel toepasselijk cadeau. Dan heeft ze thuis tenminste ook professioneel materiaal ter beschikking.

    /   Reply  / 
 9. Steffi

  Ik wil deze messen heel graag winnen om deze 3 redenen :
  omdat ik
  a) ze al heel even heb mogen vasthouden en testen en ze zijn echt super gaaf maar vooral ….
  b) ik al heeeeeeel lang tegen iedereen vertel dat ik met de kerst een heuse echt koksmes krijg en dat het dus helemaal niet erg is dat ik de HELE cursus zonder fatsoenlijk mes afleg…..
  MAAR dus
  c) ik voor de kerst alles kreeg, BEHALVE een koksmes
  go#$%#$#[email protected]@V.. :-( omdat men een gietijzeren pan beter geschikt vond, AHHHHHHHH
  begrijpt u mij niet verkeerd, heel mooie le creuset pan hoor, maar ik wou een mes, een meeeeeheeeeees

    /   Reply  / 
 10. Pingback: En de Thaise messen zijn gewonnen door … | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>