Thaise messen van Kiwi Brand (+ winactie!)

Prachtig vond de huidige importeur ze, de Thaise messen van Kiwi Brand. En hij las er op het internet ook nog eens alleen maar goede reacties over. Maar ze waren niet in Nederland te koop. Toen hij een paar van de messen te pakken kreeg en er een tijdje mee werkte, was hij om.

Hij stuurde mij de vijfdelige set om de messen ook eens uit te proberen.

[En jij kunt zo'n set winnen. Zie helemaal onderaan dit bericht!]
 

 

Op de foto zie je ze alle vijf. Van voor naar achter zijn het een cleaver mes (20cm), een gekromd koksmes (20cm), recht koksmes (20cm), recht koksmes (17 cm) en een fruitmesje (10 cm). En één ding moet ik Hans, want zo heet de importeur, nageven: de messen zijn inderdaad op een sobere manier mooi.

En hoe fijn zijn ze?
Door de vertraging bij het opsturen, heb ik de vijfdelige set nog niet heel uitgebreid kunnen gebruiken. Maar mijn eerste ervaringen zijn goed. Het rechte koksmes ging soepel door het stuk kaas dat ik voor de luie zaterdagavond in blokjes sneed, maar ook door de spitskool die ik gister stoofde. En ik kan niet wachten tot ik later deze week met de cleaver (de bijl) wat kip met bot in stukken kan gaan hakken. Met de fabrieksscherpte zit het echt wel snor!
Wat mij extra goed bevalt is dat de messen erg licht zijn. Vergeleken met mijn vaste mes, een Japanse Global – toch ook al een erg licht mes, zijn deze messen van Kiwi Brand als een veertje. Het stalen lemmet is erg dun. Ook dat helpt overigens mee, bij het soepel doorklieven van je ingrediënten. Overigens is de koksbijl wel erg zwaar en stevig, maar dat hoort ook zo! Het tweede dat opvalt, is dat het lemmet breder is dan bij de ons bekende koksmessen. Daardoor is je snijdende hand iets hoger boven je plank dan je gewend bent. Maar omdat het mes zo licht is, is dat niet vervelend. Wel even wennen, natuurlijk.

Nog wat voordelen
De Thaise messen zijn gemaakt van roestvrijstaal, waardoor het mes bestand is tegen roesten. Stop het – net als je andere koksmessen – echter niet in je vaatwasser, dat het zuur in het afwasmiddel kan toch je mes en vooral het houten heft beschadigen. 
Een tweede voordeel is de ontzettend lage prijs. Deze vijfdelige set kost nog geen 40 euro. Kom daar maar eens om, bij de grote Duitse en Japanse merken. Natuurlijk, je krijgt er ook een andere kwaliteit voor, misschien dat deze messen iets minder lang mee zullen gaan. Maar … “one million Thai chefs can’t be wrong” is een overtuigend argument op de webshop van Kiwi Brand, nietwaar?
Kortom, voor thuiskoks die niet de hele dag staan te snijden of te hakken, is het zeker een prettige (starters)set. En als je vijf messen wat veel vindt, dan kan je ook een set van drie nemen. Voor de luttele 27,95 euro zijn de cleaver, ronde koksmes en groentemesje voor jou. Zocht je nog een cadeautje voor onder de boom?

Winactie
Met een gerust hart kan ik je dus deze messen aanbevelen. Goedkoop, scherp en licht. En het leuke is, koken.blog mag zo’n luxe vijfdelige set weggeven. Laat weten waarom jij deze set wilt, of aan wie je het cadeau wilt geven.
Of twitter het volgende: Met deze tweet maak ik bij @kokenblog kans op een Thais messenset #KIWIBrand + link naar dit blogje met de winactie.
Vergeet de @ en # niet, anders kunnen we niet zien of je over deze actie hebt getweet!

Lees ook:Winactie: Thaise messenset van Kiwi Brand
Lees ook:En de Thaise messen zijn gewonnen door …
Lees ook:Eden Quality Santoku mes [De Testkeuken & WINACTIE]
Lees ook:De keukentool van 2012 – Edith houdt van scherp
Lees ook:Op een lekker 2013!

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Thaise messen van Kiwi Brand (+ winactie!)

  1. Pingback: Op een lekker 2013! | Koken

  2. Pingback: En de Thaise messen zijn gewonnen door … | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>