Ook in een restaurant moet je je bord leeg eten

rotterdam helptEn zeker als je binnenkort uit eten gaat in Rotterdam. Daar zal vanaf 1 maart 10 cent bij de rekening worden geteld als je je bord niet leeg eet. En dat is letterlijk om de reden: van wat jij laat liggen, kan een mens in Afrika normaal eten.

Tien cent is namelijk het bedrag waarvan een gezin in Siera Leone (Afrika) een dag kan eten! Bij de deelnemende restaurants wordt vanaf 1 maart maandelijk het geld opgehaald en op de rekening van de hulporganisatie Sunday Foundation gestort. De organisatie 'Rotterdam Helpt De Wereld' heeft het initiatief hiertoe genomen en hoopt dat als bij elk restaurant per dag 15 x 10 cent extra in rekening kan worden gebracht, er 1500 maaltijden in Afrika kunnen worden gegeten. Dat zou betekenen dat 45.000 gezinnen per maand fatsoenlijk te eten krijgen.
Je zou er expres je bordje niet voor leegeten.

bron en foto: misset-horeca

Lees ook:Recordpoging grootste picknick in Rotterdam (gratis!)
Lees ook:Gordon Ramsay opent restaurant in Zuid-Afrika
Lees ook:Einde voor bijbaantjes in de bediening?
Lees ook:Herinnering uit eten voor 25 euro
Lees ook:Het Rustige Restjes Restaurant in Wageningen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Ook in een restaurant moet je je bord leeg eten

  1. Lizet Kruyff

    Volgens de ouderwetse etiquette mag je eten dat je niet zelf op je bord hebt gekwakt of laten kwakken laten staan. Meestal krijg je in restaurants een gevuld bord. Nu is het natuurlijk voor een goed doel, en gelukkig zijn de porties zo ruim bemeten dat de meeste mensen wel wat laten staan. Maar zou het niet handiger zijn als restaurants standaard vragen: grote portie, kleine portie? Dan is het probleem van het te volle bord en dus de verspilling ook opgelost.

      /   Reply  / 
  2. Edith Dourleijn

    Ik vind het een leuk initiatief, dat je 10 cent extra betaald als je je bord niet leegeet. Hopelijk zet het mensen ook aan het denken, want je hebt natuurlijk gelijk. Het is zonde dat eten weggegooid wordt! Een kleinere portie zou dan zeker uitkomst bieden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>