Jamie Oliver recordverkoper boeken

Ga er maar even voor zitten, want van het getal ga je duizelen. Jamie Oliver, uitleg is niet meer nodig lijkt me, heeft in 10 jaar tijd 2,2 miljoen boeken verkocht! Kookboeken, dus he! Hij is daarmee een van de best verkochte boekenverkopers van Nederland.

Jamie Oliver was gister even in ons land en kreeg er een prijs voor, uit handen van 3FM-dj Gerard Ekdom.

 

Eenzaam
Hij staat daarmee op eenzame hoogte, zegt ook de Stichting Collectieve Propaganda Nederlandse Boek (CPNB). ”2,2 Miljoen is echt een enorm aantal, want de meeste kookboekenschrijvers komen niet in de buurt van dat aantal”, aldus Michel Schoonheim, salesmanager Kosmos. Herman den Blijker verkocht in zijn betere jaren ’slechts’ 50.000 boeken per jaar. Pff, ik mag hopen dat mijn kookboeken ooit een fractie daarvan verkopen…

– 

 

Lees ook:Weer een dochter voor Jamie Oliver
Lees ook:Jamie Oliver’s American Road Trip
Lees ook:Tip cadeau voor Kerst: Computerkoken met Jamie Oliver
Lees ook:Jamie Oliver ‘twitcht’
Lees ook:Voorproefje nieuwe lijn producten Jamie Oliver

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Jamie Oliver recordverkoper boeken

  1. Norbert Mergen

    Gegegeven het feit dat er 5+ miljoen huishoudens zijn in Nederland, is het interessant te weten om hoeveel verschillende boeken het gaat. Ik schat twintig. Dan is dat nog steeds 110.000 gemiddeld per boek. Daar zullen pieken en dalen in zitten. Stel dat de best verkochte titel 250.000 exemplaren betreft, dan betekent dat dat in 1 op de 20 huishoudens tenminste 1 boek van Jamie staat. Hmmm.

      /   Reply  / 
    1. Edith Dourleijn Auteur

      Als ik bij de uitgever kijk, tel ik 11 boeken (alleen in het Nederlands). Dan zit je gemiddeld al op 200.000 verkochte exemplaren per boek…

        /   Reply  / 
      1. Norbert Mergen

        Ah. Ik had bij BOL even op Jamie gezocht (Nederlandstalige boeken) en het was zo’n lijst dat ik – geprobeerd doublures uit te zonderen – tot grofweg 20 kwam. Maar 11 kan ook. Blijft gewoon veel.

          /   Reply  / 
        1. Edith Dourleijn Auteur

          Ja, volgens mij is het ongeveer ieder jaar 1 boek, en hij is vanaf 1999 bezig (aldus weer diezelfde uitgever).. Ik heb zelf ook zeker de helft van zijn boeken hier ergens staan. En ooit ook nog uit gekookt ook!

            /   Reply  / 
          1. Norbert Mergen

            Schande! Hoewel? Ik kocht zijn boeken in Engeland, toen ik daar vaak voor werk kwam. Hij was hier nog volstrekt onbekend. Alle Nederlandstalige Jamie-boeken (die ik cadeau heb gekregen) heb ik aan de kinderen weggegeven, maar die eerste drie engelse bewaar ik. Nostalgie. Het moet gezegd worden: zijn boeken hebben me op het kookpad in de goede richting gezet. Toegankelijk. Dus wat mij betreft een opstap voor de potentieel betere thuiskok.

              /  
  2. henk venner

    Ik vind dit een hele lelijke site. De online versie van de anwb kampioen advertentie pagina’s.

      /   Reply  / 
    1. Edith Dourleijn Auteur

      haha, ik bedoelde op twitter dat je je reactie over de verkopen van de Jamie Oliverboeken hier kon plaatsen.. Discussie over het uiterlijk van deze site, hebben niet zo heel veel zin. Daar ga ik namelijk zelf niet over!

        /   Reply  / 
  3. Edith Dourleijn

    Tja, zo ging het bij mij ook ongeveer. Alleen ben ik iets jonger dan jij, dus vroeg ik zijn eerste boeken voor kerst enzo. Toen verloor ik ‘m uit het oog en daarna kwamen de recensie-exemplaren. Zie elders hier op http://koken.blog.nl! Ik mis duidelijk de boeken daartussen, ook zijn ‘eten uit eigen tuin-boek’. Dat vind ik nog wel jammer.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>