Zo bereid je een kat

Over het eten van knuffelige huisdieren gesproken (zie eerder hier en hier). Dat is echt niet iets van het Verre Oosten, maar ook in Europa is men er niet vies van. In Italië gaf de 76-jarige tv-kok Beppe Bigazzi zelfs een recept op tv om een kat te bereiden. En werd prompt geschorst.

 

Hij verwachtte wel boze reacties te krijgen, maar dat weerhield hem niet te vertellen hoe je een kat moet bereiden. Want kat is toch wel erg lekker, “lekkerder dan de meeste andere dieren die ik ooit gegeten heb” zou hij gezegd hebben. In de regio waar hij vandaan komt zou het eten van katten in de jaren 30 en 40 heel normaal om kattenvlees te koken en op tafel te zetten.

Het tv-station was not amused en de kijkers ook niet. Vele boze brieven werden gestuurd, en ook dierenrechtenorganisaties kwamen in het geweer. De kok van het tv-programma La Prova Del Cuocco werd geschorst.

En het recept voor het koken van een kat? Volgens de tv-kok moet je kat eerst drie dagen laten stomen tot het vlees zacht geworden is en dan kan je ‘m verder bereiden, aldus dit bericht.

Lees ook:TV-kijkers woedend op Gordon Ramsay
Lees ook:Kiezen tussen kroket of worst
Lees ook:Meeraden met Wie is de Chef?
Lees ook:Huibers heeft honger
Lees ook:Jamie Oliver doodt kuikens op tv (filmpje)

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Zo bereid je een kat

  1. Nicoletta

    Hij zei niet “drie dagen laten stomen” maar “drie dagen in het stromend water van een riviertje laten liggen” om het vlees malser te maken. Bigazzi is bekend als TV personality met zeer uitgesproken meningen. Hij had het over de oorlogsperiode waar bwv spreken alles wat bewoog gegeten werd.

      /   Reply  / 
  2. Edith Dourleijn Auteur

    Ik vond het al zo raar, van dat stomen, maarja, mijn Italiaans is niet van dien aard dat ik het controleren kon..
    Maar goed, naast een correspondente in Spanje heeft koken.blog.nl er ook een Italiaans-sprekende bij. Handig! ;-)

      /   Reply  / 
  3. Nicoletta

    Haha, mag ik dan nieuws hier plaatsen? :)

      /   Reply  / 
  4. Edith Dourleijn Auteur

    Van mij wel ;-) Laat maar weten als je wat leuks hebt…

      /   Reply  / 
  5. abdullah

    selamat pagi
    ik kom uit uit indonesie en stel mij ook beschikbaar….
    leuk blog.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>