Jamie Oliver doodt kuikens op tv (filmpje)

Afgelopen vrijdag schokte Jamie Oliver zijn onwetende gasten en kijkers van Jamie’s Fowl Dinners (niet in Nederland te zien) door te laten zien hoe we in de Westerse wereld omgaan met mannelijke eendagskuikentjes. Omdat beeld nu eenmaal meer indruk maakt dan woorden, zal ik niet vertellen wat hij precies laat zien, dus kijk zelf!

Met deze actie wil Jamie Oliver ons allemaal bewust maken van het onnodige leed dat wij dieren aandoen, alleen om goedkoop een stukje vlees op tafel te kunnen zetten. En eigenlijk weten we dat allemaal ook. Iedereen weet dat we een bio-industrie hebben waar dieren in zeer korte tijd vetgemest worden.
Maar langzamerhand kunnen we er, denk ik, niet meer omheen dat we ook iets met dat bewustzijn moeten gaan doen. Eet bijvoorbeeld twee dagen per week geen vlees, en gebruik het geld dat je daarmee uitspaart om het duurdere biologische vlees te kopen.

update: En de ophef werd nog groter toen enige dagen later bleek dat de eieren die in één van de Fifteen-restaurants gebruikt werden uit de legbatterij kwamen.

update 2: De actie heeft wel resultaat gehad: er zijn in februari meer vrije-uitloopkippen verkocht dan dat normaal gebeurt.

Lees ook:Weer een dochter voor Jamie Oliver
Lees ook:Tip cadeau voor Kerst: Computerkoken met Jamie Oliver
Lees ook:Jamie Oliver bang voor Karin Bloemen
Lees ook:Jamie Oliver recordverkoper boeken
Lees ook:Voorproefje nieuwe lijn producten Jamie Oliver

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>