Het wordt smullen in de Kinderboekenweek 2009

De Kinderboekenweek van volgend jaar zal helemaal in het thema van eten en drinken staan. "Aan tafel" is de naam van het thema, zo maakte de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) bekend. Ook het kinderboekenweekgeschenk, dat geschreven zal worden door Jan Paul Schutten, zal in het teken van eten staan. Jan Paul Schutten won dit jaar de Gouden Griffelwinnaar 2008.

Het thema is niet zo'n gekke, zegt de stichting. Eten, drinken en snoep komen vaak voor in zowel non-fictie (denk aan kinderkookboeken) als fictieve kinderboeken. En daarin laten schrijvers graag hun fantasie aan het werk.
Denk maar aan De Grote Vriendelijke Reus van Roald Dahl, Harry Potter die Smekkies in alle Smaken eet.

 

Kinderboekenweek 2009 Aan Tafel - woensdag 7-17 oktober 2009

Bron en plaatje: Misset Horeca

Lees ook:Kinderboekenweek: Aan tafel!
Lees ook:Graaf Sandwich
Lees ook:Voor wie wilt weten wat we eten!
Lees ook:Eten en drinken in de Stijlkamers
Lees ook:Gèèsels Kookbuukske

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>