Gèèsels Kookbuukske

Na diverse wijken uit de grote steden, zoals Lombok in Utrecht en de Schilderswijk in Den Haag, kunnen nu ook de inwoners van Moergestel koken uit hun eigen kookboekje. Stonden in de eerst genoemde boekjes vooral de culinaire tradities uit de thuislanden van de wijkbewoners centraal, in het Gèèsels Kookbuukske is de verdeling tussen oude en nieuwe keukens opvallend. Brabantse (streek)gerechten, denk aan rijstepap en kapucijners, staan zij aan zij met hedendaagse mondiale gerechten.

De presentatie is vanmiddag om half 3 in Den Boogaard te Moergestel. Daarna wordt in het dorp een proeverij gehouden waarin gerechten uit het kookboekje geproefd kunnen worden.
Het boekje is verschenen op initiatief van de stichting Wiekentkunst, dat dit jaar 10 jaar bestaat. Paul Spapens tekende de recepten op en Teun op 't Hoog verzorgde de omslag en de illustraties.

Bron: Brabants Dagblad

Lees ook:Vis ‘n Chips: feestelijke afsluiting
Lees ook:Vreemdgaan in de keuken?
Lees ook:Blog over Bocuse d’Or kookwedstrijd
Lees ook:Eten uit de krant
Lees ook:Wieringer Preuvenemint

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>