Wat ze al niet verzinnen om ons aan de verse groenten te krijgen: gekleurde bloemkolen. Normaal zijn ze wit, maar binnenkort ook groen, paars of oranje.
De smaak zou hetzelfde zijn als de witte variant, alleen de kleur verschilt. De kleuren zijn niet het gevolg van genetische manipulatie, maar door de klassieke wijze van stekken, kruisen en vermeerderen tot stand gekomen. Zo zou de oranje bloemkool bèta-caroteen bevatten, dat ook veel in wortels, mango’s en mandarijnen zit. De paarse kleur wordt door anthocyanin, dat veel in rode kool, wijn en viooltjes zit, veroorzaakt. Binnenkort bij u in de winkel!
bron en foto: UwSupermarkt
Lees ook:Oranje is goed voor je
Lees ook:Recept Curry met bloemkool
Lees ook:Paarse asperges
Lees ook:Twee recepten EK Voetbal-snacks: zalmsalade en een gezonde dip
Lees ook:Hoe weet je of je mango rijp is?